Friday, July 5, 2024
Jurnalism corect


Șeful Armatei, Gheorghiță Vlad, avertizare pentru România: Există pericolul unei escaladări a conflictului din Ucraina

By Florea Eva , in Stirile zilei , at 22 mai 2024

Șeful Armatei României, generalul Gheorghiță Vlad, a transmis la evenimentul BSDA 2024, că există posibilitatea intensificării conflictului din Ucraina și subliniază necesitatea pregătirii României.

Generalul Gheorghiță Vlad a subliniat că analizele efectuate prevăd posibilitatea escaladării conflictelor, inclusiv a celor de natură militară.

„Ne găsim pe timp de pace, dar realitatea curentă e marcată de complexe provocări de securitate. Prezentul e marcat de război. Prognoza include dezvoltări de scenarii, dintre care unele indică probabilitatea escaladării conflictelor, inclusiv a celor de natură militară. Pentru diminuarea acestei probabilități mizăm în continuare pe efectul de descurajare generat de o capacitate defensivă credibilă, atât în plan național, cât și aliat. Iată de ce apăsăm pedala apărării naționale și a consolidării NATO de descurajare. (…) Existența unor forțe cu o crescută capacitate de reacție dotată cu tehnică și echipamente eficiente reprezintă cheia de boltă a descurajării noastre naționale”, a transmis acesta.

Șeful Armatei a avertizat că Federația Rusă reprezintă o amenințare la adresa ordinii mondiale și a democrației. El a subliniat că nu este vorba despre un conflict cu Ucraina, ci despre un război al Rusiei împotriva lumii democratice, iar în cazul în care Rusia va obține succesul în Ucraina, Republica Moldova va fi următoarea țintă.

 

Foto: Inquam Photos/ George Călin

 

 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW