Friday, January 27, 2023
Jurnalism corect


Instanța Supremă a lansat aplicația de dosar electronic, în contextul pandemiei de coronavirus

By Madalina Balaceanu , in Justitie Stirile zilei , at 7 mai 2020 Etichete: , ,

Înalta Curte de Casație și Justiție a lansat, joi, aplicația de dosar electronic, ca parte a unui proiect mai complex privind digitalizarea instanței supreme.

Aplicația  va permite părților și avocaților accesul direct și imediat la actele dosarului, fără a fi nevoie să se deplaseze la sediul instanței, contribuind astfel la limitarea răspândirii coronavirusului.

„Procedura de înregistrare este deja deschisă, cererea de înregistrare fiind disponibilă pe site-ul ÎCCJ – www.scj.ro, iar dosarul electronic va fi disponibil începând cu data de 18.05.2020 pentru Secția I Civilă, Secția a II-a Civilă, Secția Penală și completurile de 5 judecători, respectiv de la data de 01.09.2020 pentru Secția de Contencios Administrativ și Fiscal, unde volumul documentelor care se impune a fi scanate și transmise în baza de date este foarte ridicat”, se arată într-un comunicat al ÎCCJ.

Pentru implementarea acestei aplicații, Instanța Supremă a beneficiat de asistență din partea Tribunalului Arad și a Curții de Apel Galați.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW