Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Șefa Comisiei Europene va milita pentru plafonarea prețului gazului natural

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 5 octombrie 2022 Etichete: , , , ,

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat miercuri, 5 octombrie, în plenul Parlamentului European, că va milita pentru impunerea unui plafon asupra prețului gazului natural, pentru a asigura o competiție corectă pe piețele europene, notează Reuters.

Ursula von der Leyen le-a transmis europarlamentarilor adunați în Strasbourg că le va trimite o scrisoare liderilor europeni care urmează să participe la reuniunea informală a Consiliului Europei, prin care va milita pentru plafonarea prețului gazului natural.

Șefa Comisiei Europene susține că UE trebuie să se asigure că statele membre nu vor concura între ele pentru a cumpăra gaz de pe piețele europene, lucru ce ar contribui la creșterea prețurilor la energie.

Liderul de la Bruxelles a mai menționat că este vorba de o măsură temporară, până în momentul în care va intra în vigoare un nou indice de preț la nivelul Uniunii Europene.

În plus, Ursula von der Leyen le-a cerut statelor membre să accelereze negocierile și să ajungă la parteneriate pentru achiziția în bloc a gazului folosit pentru producerea electricității.

Liderii din Uniunea Europeană au declanșat dezbaterile legate de instituirea unui plafon la prețul gazului natural în urmă cu mai multe săptămâni. Deși cele mai multe state din UE susțin măsura, țări precum Germania, Danemarca sau Țările de Jos se opun. Detalii aici.

Sursă foto: Parlamentul European

Comentarii