Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Clotilde Armand cere dizolvarea Consiliului Local al Sectorului 1, pe fondul scandalului legat de bugetul pe anul 2022 / Reacția PSD și PNL

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 30 martie 2022

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a anunțat miercuri, 30 martie, că va cere în justiție dizolvarea Consiliului Local al Sectorului 1 și că a depus plângeri pentru abuz în serviciu pe numele unor consilieri locali, pe fondul scandalului legat de adoptarea bugetului local al Sectorului pe anul 2022.

Codul administrativ ne permite acest lucru. Unii consilieri au impresia că se joacă cu soarta acestui Sector din motive transpartinice”, susține edilul.

Clotilde Armand acuză consilierii partidelor PNL și PSD că blochează adoptarea bugetului local pe anul 2022, pe motiv că ar fi ilegal, afectând, astfel, activitatea primăriei.

În toată perioada de dezbatere publică, consilierii PNL și PSD din Sectorul 1 nu au avut nici o obiecție la proiectul de buget. A urmat un lung șir de ședințe de Consiliu Local, nouă ședințe pentru votarea bugetului iar consilierii PNL PSD au invocat diverse non-motive”, a precizat Clotilde Armand.

În paralel, filiala PNL Sector 1 a acuzat-o pe Clotilde Armand că își caută „țapi ispășitori” pentru „haosul general, incompetența și lipsa totală de rezultate pentru cetățenii Sectorului 1”.

Armand nu vrea să treacă niciun buget, asta e cert. Realitatea este ca abuzul e făcut de trei luni de primar, care încalcă flagrant, cu buna știința, legea 273/2006 si dispozițiile Curtii de conturi. Si blochează in continuare proiectele de HCL depuse de PNL. Jenant”, potrivit unei postări pe Facebook a PNL Sector 1.

Florin Manole, președintele PSD Sector 1, i-a cerut demisia edilului, pentru a declanșa noi alegeri locale în Sector.

#ClotildeArmand vrea cu adevărat dizolvarea Consiliului Local? Să mergem la alegeri locale înainte de termen? Perfect! Avem la îndemână un instrument foarte rapid și facil: să își dea demisia, ea și toți consilierii locali. Cu atât mai mult cu cât este primarul-calamitate, celebră pentru gunoiul și șobolanii pe care le-a lăsat în sector. Putem astfel ajunge la alegeri locale foarte repede. Consilierii locali PSD vor da curs fără ezitare unui astfel de demers comun”, a fost reacția liderului social-democrat, publicată pe pagina personală de Facebook.

Sursă foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *