Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ședință de Guvern. Ordonanța privind amânarea ratelor va fi modificată / Precizări pentru transportatori

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 30 martie 2020 Etichete: , ,

În cadrul ședinței de Guvern s-au făcut precizări în legătură cu măsurile impuse prin Ordonanța militară 4 în privința șoferilor de camion, care vor sta în izolare. De asemenea, Ordonanța privind amânarea la plata ratelor va fi modificată, astfel încât, perioada de depunerea a cererilor va fi de 45 de zile, iar dobânda pentru creditele ipotecare va fi zero.

Termen de 45 de zile de la publicarea în MO pentru depunerea cererii de amânare la plata ratei

Premierul Ludovic Orban transmis în debutul ședinței de Guvern că termenul de depunere a cererilor pentru amânare la plată a ratelor va fi extins, iar dobânda pe această perioadă va fi zero, în cazul creditelor ipotecare.

„La creditele ipotecare va fi dobândă zero. Nu există dobândă la dobândă. Se prelungește termenul până la care se poate depune cererea, adică 45 de zile de la publicarea în MO, față de perioada stării de urgență precizată inițial. Se dă posibilitatea ca până la momentul în care solicită amânarea, dacă au restanțe, să își aducă creditele la zi. Când solicită trebuie să nu aibă restanțe.” a explicat Ludovic Orban.

Potrivit lui Florin Cîțu, plata acestei creanțe se va face eșalonat în 60 de rate lunare egale, începând cu luna imediat încheierii perioadei de amânare.

Șoferii de camion vor sta în izolare doar pe perioada dintre curse

De asemenea, Ludovic Orban a făcut clarificări cu privire la Ordonanța militară 4. Șoferii de camion vor rămâne în izolare doar în intervalul dintre cursele pe care le efectueză.

„Trebuie să le explicăm firmelor de transport că reglementarea emisă prin ordonanță, are ca obiectiv ca între curse, șoferul să se afle în izolare. Izolarea durează din momentul reîntoarcerii șoferului de la întoarcerea din cursă, până la plecarea în cursă, șoferul când se întoarce din cursă poate să stea o perioadă de timp până la cursa următoare. Am emis reglementarea pentru a stabili modalitățile prin care se face izolarea între curse a șoferilor. Șoferii se pot izola într-un spațiu de carantină pus la dispoziție de compania de transport, la domiciliu, sau poate să ceară să fie izolat într-un spațiu din carantină pus la dispoziție. Șoferul nu poate fi obligat să nu plece în cursă”, a explicat Ludovic Orban.

 

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More on to that Topic: mainnews.ro/sedinta-de-guvern-ordonanta-privind-amanarea-ratelor-va-fi-modificata-precizari-pentru-transportatori/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *