Thursday, September 23, 2021
Jurnalism corect


Ședință de Guvern la Palatul Victoria, pentru stabilirea măsurilor de relaxare ce urmează să intre în vigoare din 15 mai

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 14 mai 2021

Guvernul se va întruni vineri seara într-o ședință pentru a stabili măsurile de relaxare ce ar urma să între în vigoare de sâmbătă, 15 mai. Propunerile vor fi analizate, inițial, de Comitetul pentru Situații de Urgență și vor fi trimise, spre aprobare, către Executiv.

Astăzi(vineri – n.r.), după ce mă întorc de la Suceava, o să avem o şedinţă de Guvern prin care trebuie adoptate câteva măsuri care să intre în vigoare de mâine, cele anunţate. Este vorba de a elimina restricţiile pe timp de noapte, restricţiile pentru magazine, portul măştii în spaţiile deschise şi aşa mai departe. Pe rând le vom lua pe toate şi le vom explica în hotărâre de guvern, dar, deocamdată, astăzi decidem pentru 15, pentru ziua de mâine”, a precizat Florin Cîțu, în cadrul unei conferințe de presă susținută în Suceava.

Ședința de vineri a Guvernului va avea loc la ora 20:30.

După aceea urmează cealaltă bornă importantă, de 1 iunie, şi care se va întâmpla dacă avem, ca şi până acum, o rată de vaccinare foarte bună, mai bună decât ne aşteptăm. Pentru că noi am luat această decizie de a lua unele măsuri mai repede de 1 iunie, pentru că am avut succes şi în ceea ce priveşte şi rata de vaccinare şi rata de pozitivare”, a explicat premierul.

Relaxarea măsurilor, anunțată de Klaus Iohannis

Klaus Iohannis a anunțat joi că autoritățile au stabilit un calendar de relaxare a măsurilor, începând cu 15 mai, când masca de protecție nu va mai fi obligatorie în exterior, cu anumite excepții, iar restricțiile de circulație pe timpul nopții vor fi ridicate.

Din 15 mai, se elimină portul măștii în exterior, cu câteva excepții, rămân excepțiile din exterior cum ar fi piețele, târgurile sau stațiile de transport public. Masca va rămâne obligatorie în spațiile din interior. A doua măsură, eliminarea restricțiilor de circulație noaptea și simultan se elimină orice restricții asupra programului agențiilor comerciali”, a precizat Klaus Iohannis.

Prima etapă a relaxării va avea loc pe 15 mai, urmând ca celelalte măsuri restrictive să fie ridicate etapizat, de la 1 iunie.

Dacă vrem mai multă relaxare, trebuie să respectăm măsurile care rămân în vigoare și trebuie să ne vaccinăm. Așa de simplu este”, a explicat președintele.

Tot de pe 15 mai, activitățile sportive se vor desfășura cu prezența spectatorilor la 25% din capacitate.

CITEȘTE ȘI: Relaxarea măsurilor de restricție, discutată în ședința Comitetului pentru Revenirea României la Normalitate și a Comitetului pentru Situații de Urgență

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *