Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ședință de Guvern, astăzi: majorarea salariului de bază minim brut, deblocarea fondurilor pentru tratamentul pacienților oncologici, pe ordinea de zi

By Dragomir Georgiana , in Politic Stirile zilei , at 28 septembrie 2023 Etichete: , , ,

Guvernul va aproba în şedinţa de astăzi,  28 septembrie, majorarea la 3.300 de lei a salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată, reprezentând o creştere de 10% faţă de luna septembrie 2023. Executivul va stabili, prin Memorandum, limitele de credite bugetare şi credite de angajament pe luna octombrie 2023. Sumele aprobate vor contribui la plata furnizorilor medicali, pentru tratamentul pacienților oncologici.

De asemenea, pe ordinea de zi figurează spre aprobare, o  Ordonanţă de Urgenţă, continuarea Programului-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preşcolarii şi elevii din 450 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat.

„În anul 2023, pe perioada desfăşurării cursurilor corespunzătoare anului şcolar 2023-2024, preşcolarilor şi elevilor din 450 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat, denumite în continuare unităţi-pilot, li se acordă, cu titlu gratuit, un suport alimentar constând într-un pachet alimentar sau într-o masă caldă pe zi, în limita unei valori zilnice de 15 lei/beneficiar, inclusiv taxa pe valoarea adăugată„, se menționează în nota de fundamentare a proiectului de OUG.

Tot joi, 28 septembrie, Guvernul va analiza şi un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată pentru domeniul construcţiilor şi pentru modificarea unor acte normative şi un alt proiect de OUG pentru completarea OUG nr.73/2023 privind unele măsuri bugetare.

Citește și:  Cum au ajuns bolnavii de cancer să nu își mai primească tratamentul/Reprezentant al pacienților: Dacă nu sunt bani pentru medicamente, nu sunt bani nici pentru prevenție

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii