Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ședință comună între Guvernele României și Republicii Moldova

By Vîrban Robert , in Republica Moldova Stirile zilei , at 17 ianuarie 2022

Şedinţa comună a Guvernelor României şi Republicii Moldova a fost planificată pentru 11 februarie 2022, la Chişinău. Anunţul a fost făcut de prim-ministra Natalia Gavriliţa, la o şedinţă cu reprezentanţii administraţiei publice din municipiul Soroca, pe 14 ianuarie, notează TVR Moldova.

Discuțiile vor viza, cel mai probabil, implementarea foii de parcurs, semnate de reprezentanții diplomațiilor celor două state la finalul anului trecut.

După instalarea la putere în Republica Moldova a Partidului Acțiune și Solidaritate, al președintelui Maia Sandu, dialogul bilateral între cele două maluri ale Prutului s-a intensificat, însă, cel puțin până la acest moment, rezultatele concrete au întârziat să apară.

Nu există investiții mari românești în Republica Moldova, iar în ceea ce privește chestiunile curente, cum ar fi eliminarea tarifelor de roaming, încă se bate pasul pe loc. Contractul pentru interconectarea energetică a celor două state a fost semnat cu o firmă din India, de la licitație fiind exclusă o firmă românească care a depus ofertă.

Reamintim că această ședință comună a fost prefațată de vizita președintelui Maia Sandu în România, efectuată pe 20 noiembrie, și a prim-ministrului Natalia Gavrilița, pe 9 decembrie.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *