Tuesday, February 7, 2023
Jurnalism corect


Ședință comună a Parlamentelor României și Republicii Moldova / Maia Sandu: România a reuşit un parcurs de succes care constituie şi pentru noi un model

By Ana Teșcan , in Politic Stirile zilei , at 18 iunie 2022

Parlamentul României și Parlamentul Republicii Molodva s-au reunit sâmbătă, 18 iunie, într-o ședință comună la Chișinău, la o zi după ce Comisia Europeană (CE) a recomandat ca țara vecină să primească statutul de țara candidată la Uniunea Europeană (UE)

Legislativul de la Bucureşti este reprezentat de preşedintele Senatului, Florin Cîţu, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, şi de senatori şi deputaţi.

În discursul său susținut în cadrul ședinței, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a vorbit, printre altele, despre parcursul țării noastre, integrată în Uniunea Europeană în anul 2007.

„Evoluţia României ne-a încurajat şi ne-a dat speranţa că acesta poate fi un model de succes şi în Republica Moldova. După suişuri şi coborâşuri, cetăţenii Republicii Moldova au înţeles că modelul  de dezvoltare ales de România este calea prin care şi moldovenii pot să se regăsească în lumea iubitorilor de libertate şi democraţie”, a declarat Maia Sandu, citată de News.ro.

Marcel Ciolacu: Trebuie să dezvoltăm un mecanism integrat de cooperare

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a transmis că întărirea relațiilor bilaterale, dar și obținerea statului de candidat a Republicii Moldova la UE, asigură un trai mai bun cetățenilor.

„Viitorul pe care îl construim astăzi trebuie să fie împreună, iar cei care caută să ne separe cu siguranță nu vor binele cetățenilor noștri!”, a spus Ciolacu.

Totodată, președintele social-democraților a adus în discuție ideea dezvoltării unei zone economice şi comerciale comune şi facilitarea fluxului de persoane.

„Pentru un antreprenor trebuie să fie la fel de ușor să facă afaceri la Chișinău precum la București și să ajungă de la Iași la Bălți precum o face de la Alba-Iulia la Cluj. Suntem primul partener comercial al Republicii Moldova, dar ne dorim să continuăm să investim și mai mult”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Florin Cîțu, mesaj de solidaritate

Și președintele Senatului, Florin Cîțu, a transmis mesaje de susținere a aderării Republicii Molodva la UE

„Viitorul Republicii Moldova este în marea familie europeană. Este un deziderat fundamental deopotrivă pentru Republica Moldova dar şi pentru România, în virtutea trecutului, valorilor şi idealurilor care ne unesc”, a afirmat Florin Cîţu.

Sursa foto: Facebook / Maia Sandu

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW