Friday, April 19, 2024
Jurnalism corect


Ședință a coaliției, pentru problema prețurilor la carburanți. Participă și premierul Ciucă

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 22 iunie 2022

Coaliția de guvernare se întrunește miercuri, 22 iunie, într-o ședință, pentru a discuta despre plafonarea prețurilor la carburanți. La ședință va participa premierul Nicolae Ciucă, după cum a confirmat purtătorul de cuvânt al Executivului. 

Prim-ministrul a avut în această dimineață o întrevedere cu miniștri și secretari de stat de la Ministerul Energiei și Ministerul Finanțelor, alături de conducerea ANAF și a Consiliului Concurenței, precum și alături de Secretarul General al Guvernului.

Participanții au încercat să găsească soluții pentru gestionarea situației prețurilor la carburanți. Potrivit reprezentanților Guvernului, acestea urmează a fi stabilite și comunicate până joi, 23 iunie.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, este primul care a evocat plafonarea prețului carburanților. „Coaliția de guvernare dintre PSD, PNL și UDMR va lua în discuție plafonarea prețurilor la carburanți, în contextul creșterilor de prețuri înregistrate în ultimele săptămâni”, a declarat Ciolacu luni, 20 iunie.

Conform liderului PSD, plafonarea ar trebui făcută doar pe lanț pentru a preveni penuria, dar și pentru a lăsa o marjă de profit benzinăriilor.

„Cum este acum zona carburanţilor, este evident că trebuie venit cu o plafonare clară a preţului, în limite şi să aibă toate firmele o marjă de profit. Nu se poate să rămânem şi să avem reacţie, cum are Consiliul Concurenţei, după 5 ani de zile sau 3 ani de zile. Nu, nu fac nimic şi nu pun nicio condiţie şi nu pun nicio linie roşie. Invit pe toţi partenerii, că nu sunt doar PNL şi PSD în coaliţie, sunt şi UDMR şi minorităţile, să ne aşezăm la masă, cu specialiştii, cu ministrul Finanţelor. Este timp, stăm o săptămână, dacă este nevoie, 12 ore pe zi, şi închidem şi ieşim cu ceva, ce facem pe termen scurt şi mediu”, a afirmat Ciolacu.

Ulterior, partidele din coaliţie au ajuns la un acord cu privire la necesitatea unei intervenţii hotărâte din partea Guvernului pentru combaterea creşterii preţurilor la carburanţi, iar PSD a cerut ministrului Energiei, Virgil Popescu, să prezinte urgent în coaliţie propunerea de reglementare pentru realizarea acestui obiectiv, fie plafonare, fie altă soluţie identificată în acest sens.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW