Friday, December 9, 2022
Jurnalism corect


Ședință a CMBSU, după ce incidența cazurilor din Capitală pe ultimele 14 zile a depășit 3 / Ce măsuri de restricție s-ar putea adopta în București

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 19 octombrie 2020 Etichete: , , , ,

Ședință a Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență, după ce, duminică, incidența cumulată a cazurilor pe ultimele 14 zile în Capitală a trecut de 3. Autoritățile ar trebui să aplice noi restricții, potrivit hotărârii adoptate de Guvern.

Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență se va întruni, luni, într-o ședință.

Instituția Prefectului- Municipiul București anunță că, mâine(luni – n.r.), 19 octombrie 2020, ora 15.00, va avea loc ședința Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență. În cadrul ședinței se va constata încadrarea în limitele de incidență cumulată a cazurilor pe ultimele 14 zile și se va hotărî, pe baza analizei prezentate de Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București, măsurile care se vor aplica, potrivit H.G. nr. 856/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 15 octombrie 2020, precum și pentru stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID- 19”, potrivit unui comunicat de presă al Instituției Prefectului remis mainnews.ro.

CITEȘTE ȘI: Impunerea de noi restricții în București, sub semnul întrebării. Prefectul Capitalei susține că dacă rata de infectare va scădea sub 3‰ acestea nu vor fi adoptate

Posibile restricții, potrivit Comitetului Național pentru Situații de Urgență

Incidența cumulată a cazurilor pe ultimele 14 zile a trecut de 3 în Capitală și, conform hotărârii adoptate de CNSU, ar trebui să fie adoptate următoarele măsuri:

– Se consideră necesară instituirea obligației purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul şi gura pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise.

– Activitatea cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte este interzisă.

– Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, este interzisă.

– Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități.

– Activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este interzisă.

Prefectul Capitalei și premierul Ludovic Orban, păreri diferite pe tema restricțiilor

Prefectul Capitalei susține că nu vor fi adoptate noi măsuri dacă incidența cumulată a cazurilor pe ultimele 14 zile scade sub 3.

„Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență va fi convocat oricum. Informăm că s-a ajuns la o rată de infectare de 3,02, dar ne gândim dacă să luăm măsuri pe care în aceeași ședință să le anulăm. Nu cred că vom face lucrul acesta”, a declarat, duminică, Gheorghe Cojanu la Digi 24.

Premierul, în schimb, anunța că, odată ce indicele a fost depășit, măsurile restrictive ar trebui adoptate.

„Odată ce Direcția de Sănătate Publică a transmis rata de 3,02 nu se mai poate întoarce situația. Odată indicele depășit cred că trebuie adoptate măsurile”, a afirmat, duminică, premierul Ludovic Orban.

Gheorghe Cojanu, concediu de două zile din cauza unor probleme persoane

Gheorghe Cojanu a fost în concediu săptămâna trecută, miercuri și joi, din cauza unor probleme personale, lucru confirmat de purtătorul de cuvânt al Prefecturii Capitalei.

Domnul prefect este în concediu legal, de odihnă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Capitalei.

Sursă foto: Inquam photos/ Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW