Thursday, April 18, 2024
Jurnalism corect


Impunerea de noi restricții în București, sub semnul întrebării. Prefectul Capitalei susține că dacă rata de infectare va scădea sub 3‰ acestea nu vor fi adoptate

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 18 octombrie 2020

O nouă bâlbâială a autorităților pe tema epidemiei de COVID-19. După ce premierul Ludovic Orban a anunțat că în București vor fi impuse noi restricții pentru limitarea răspândirii coronavirusului ca urmare a depășirii pragului de trei cazuri la mia de locuitori în ultimele 14 zile, prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, a declarat că, în situația în care luni rata va scădea sub 3‰, acestea nu vor fi adoptate în cadrul Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență.

„Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență va fi convocat oricum. Informăm că s-a ajuns la o rată de infectare de 3,02, dar ne gândim dacă să luăm măsuri pe care în aceeași ședință să le anulăm. Nu cred că vom face lucrul acesta”, a declarat Gheorghe Cojanu la Digi 24.

Orban: Odată indicele depășit cred că trebuie adoptate măsurile

„Odată ce Direcția de Sănătate Publică a transmis rata de 3,02 nu se mai poate întoarce situația. Odată indicele depășit cred că trebuie adoptate măsurile”, a afirmat premierul Ludovic Orban.

Având în vedere că în general Grupul de Comunicare Strategică anunță luni mai puține cazuri decât în alte zile deoarece se procesează mai puține teste, foarte probabil rata de infectare va scădea mâine sub 3‰. O decizie finală în privința restricțiilor va fi luată de Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență, care se va întruni în ședință luni, de la ora 15:00.

Măsuri care s-ar putea impune conform hotărârii CNSU dacă rata de incidență în ultimele 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori

– Se consideră necesară instituirea obligației purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul şi gura pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise.

– Activitatea cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte este interzisă.

– Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, este interzisă.

– Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități.

– Activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este interzisă.

Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență

 

Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW