Saturday, February 4, 2023
Jurnalism corect


Secretarul de stat Irinel Scrioșteanu, despre punerea în funcțiune a Magistralei 5 de metrou din Drumul Taberei: Este o chestiune de zile

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 8 septembrie 2020 Etichete: , , ,

Testele dinamice pentru mult așteptata Magistrală 5 de metrou din Drumul Taberei au fost efectuate cu succes pe ambele fire iar punerea în folosință „este o chestiune de zile”, a declarat marți secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Irinel Scrioșteanu, pentru Mainnews.ro.

„Nu pot să dau un punct de vedere oficial vizavi de procedurile care sunt încă în curs. Într-adevăr este o chestiune de zile”, a afirmat secretarul de stat.

Întrebat despre încheierea recepției lucrărilor, Irinel Scrioșteanu, care este și membru în comisie, a precizat acest lucru s-ar putea întâmpla miercuri sau joi.

„Este posibil mâine. Este posibil poimâine. Mai sunt de făcut vizite pe teren,” a adăugat oficialul.

În legătură cu operaționalizarea centralei de ventilație din zona patinoar Drumul Taberei, secretarul de stat a afirmat că s-au depășit problemele, astfel încât testele dinamice pe ambele fire au putut fi efectuate cu succes.

„Din punctul de vedere al afectării siguranței traficului da. Acolo era într-adevăr o problemă pentru că acea construcție afecta siguranța, însă s-au depășit punctele critice, nu mai sunt probleme. Toate testele dinamice pe ambele fire de metrou au ieșit bine”, a precizat Irinel Scrioșteanu.

Magistrala 5 de metrou, Secțiunea Râul Doamnei – Eroilor (PS Opera) este compusă din 10 stații și un depou. Lungimea noii magistrale este de 6,871 km iar valoarea totală a proiectului este de 3,22 miliarde de lei.

CITEȘTE ȘI: Asociația Metrou Ușor, avertisment asupra problemelor care vor rămâne după inaugurarea Magistralei 5 de metrou din Drumul Taberei

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW