Saturday, February 24, 2024
Jurnalism corect


Secretarii de stat USR PLUS, demiși. Cîţu invocă colaborarea cu AUR: Dacă cumva AUR a negociat încetinirea campaniei de vaccinare?

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 8 septembrie 2021

Premierul Florin Cîțu a demis miercuri seară, 8 septembrie, toți secretarii de stat USR PLUS și urmează să destituie, printr-o Hotărâre de Guvern adoptată în ședința de joi, toți prefecții și subprefecții puși în funcție la începutul anului, potrivit unor surse Main News.

După cum Main News a scris aici, decizia premierului a fost publicată miercuri seară în Monitorul Oficial.

În momentul în care ai negociat cu AUR și cu PSD, nu pot să am secretari de stat în ministere, pentru că eu nu știu ce interese vor reprezenta acolo, ale AUR, ale PSD. AUR este un partid antivaccinist. Eu nu ştiu ce se negociază în spate, nu ştiu ce a primit în schimb AUR. Păstrând secretarii de stat la Ministerul Sănătăţii, de exemplu, dacă cumva AUR a negociat ca această campanie de vaccinare să fie încetinită? Noi nu ştim ce a cedat USR celor de la AUR pentru a semna cu ei. Nu pot să îmi asum riscul ca AUR, prin USR, să îngreuneze campania de vaccinare”, a declarat Florin Cîțu, miercuri seară, la Digi24.

Florin Cîțu a precizat că va respecta legea în cazul directorilor de instituții numiți prin concurs, dar susținuți de USR PLUS.

În urma negocierilor din coaliție, de la începutul anului, USR PLUS are 14 prefecți și 29 de subprefecți, printre care se regăsește și prefectul Capitalei, Alin Stoica. Partidul avea 24 de secretari de stat.

Sursă foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW