Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Secretar de stat, susținut de PSD Dolj, despre DX Craiova – Pitești: E meritul Liei-Olguța Vasilescu 

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 21 aprilie 2022

Nici nu a fost tăiată panglica la primii kilometri ai Drumului Expres Craiova – Pitești, că politicienii încearcă deja să capitalizeze momentul. Cristian Vasilcoiu, secretar de stat în Ministerul Muncii, susținut de PSD Dolj, i-a atribuit meritele realizării acestui proiect primarului municipiului Craiova, Olguța Vasilescu, cea căreia acesta îi datorează ascensiunea sa politică. 

„De azi avem centură la Balș, parte a Drumului Expres Craiova – Pitești. Și o să credeți că sunt subiectiv, dar e meritul Liei-Olguța Vasilescu. Și o spun că știu. Cât a fost ministru al Muncii, iar eu consilierul ei, a făcut potecă la Transporturi, la Guvern și la partid, până când a convins factorii decidenți să aprobe, să bugeteze și să demareze proiectul. Am avut și miniștri olteni la Transporturi, dar au fost ocupați cu… avioane. Și la propriu și la figurat. Altfel, să conduceți prudent pe noul drum, mai ales în aceste zile!”, a scris Cristian Vasilcoiu, pe pagina sa de Facebook.

PSD a pus primele borduri

Deși lucrările, atât la tronsonul 1, construit de Tirrena Scavi, cât și la tronsonul 2, aproape finalizat de UMB, au început oficial în noiembrie 2019, pe Facebook și la televizor startul acestora s-a dat cu mult mai devreme.

În mai 2019, mai mulți lideri PSD, în frunte cu Liviu Dragnea și Olguța Vasilescu, au inaugurat o așa-zisă începere a lucrărilor. Câțiva muncitori de la Tirrena Scavi au așezat două borduri pe un câmp, iar, după plecarea alaiului de politicieni, au părăsit și ei locația. În realitate, firmele contractate nu finalizaseră încă etapa de proiectare și nu primiseră ordinul de începere a lucrărilor.

Tronsonul 2 Robănești – Balș – Valea Mare

Constructor:  SA&PE Construct – Spedition UMB – Tehnostrade – Consitrans

Lungime: 39,85 km

Valoarea contractului: 1,45 miliarde lei fără TVA

Durata: 12 de luni proiectare și 24 de luni execuție

Data semnării contractului: 3 Decembrie 2018

Data emiterii ordinului de începere pentru proiectare: 21 Decembrie 2018

Data emiterii ordinului de începere pentru execuție: Noiembrie 2019

Garanție: 10 ani

Sursa foto: Inquam Photos / Bogdan Dănescu

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *