Saturday, December 2, 2023
Jurnalism corect


Sebastian Burduja va prelua interimatul la Ministerul Educaţiei

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 30 septembrie 2022 Etichete:

După demisia lui Sorin Cîmpeanu, Ministerul Educaţiei va fi condus interimar de  ministrul Cercetării, Sebastian Burduja, după cum a anunţat, vineri dimineaţă, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

Sorin Cîmpeanu și-a anunțat joi, 29 septembrie, demisia din funcția de ministru al Educației. Decizia survine la trei zile după publicarea unei anchete jurnalistice, potrivit căreia acesta ar fi plagiat mai multe capitole într-un curs de specialitate.

Conform anchetei publicate pe site-ul Press One, Sorin Cîmpeanu și-a însușit prin plagiat, într-un curs de specialitate, 13 capitole (92 de pagini), din munca a doi profesori de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din București, alături de care a semnat în 2000, ca al patrulea autor, nouă pagini dintr-un curs universitar.

Șercan arată că cei doi profesori semnaseră cele 13 capitole, plagiate de Cîmpeanu în 2006, în alte patru ediții anterioare ale cursului, datate 1987, 1990 și 1993 și 2000.

Conform sursei citate, numele autorilor originali a fost înlocuit cu numele actualului ministru al Educației în ediția din 2006 în care a descoperit plagiatul, dar și într-o variantă ulterioară, din 2009, publicată în aceeași formă. Mai multe detalii aici.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW