Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Schema de plafonare și compensare a prețurilor la energie va fi modificată / PNL: O supraimpozitare înseamnă mai mulți bani folosiți pentru consumatori

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 29 august 2022

Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al Partidului Național Liberal (PNL), a declarat luni dimineață că schema de plafonare și compensare a prețurilor la energie electrică și gaze va fi modificată de Guvern pe 31 august. Liberalul a indicat că ar putea fi introdusă supraimpozitarea întregului lanț de producție.

Pe 31 august vom avea o soluție finală. Susținem principiul plafonării pentru consumatori, continuarea acestei scheme, ca fluctuațiile să nu afecteze populația sau companiile”, a declarat Ionuț Stroe, la Digi24.

Liberalul a precizat că la nivelul Guvernului există mai multe „variante în lucru” și a menționat una dintre ele, supraimpozitarea întregului lanț de producție din domeniul energetic.

Este absolut legitim pentru companii să facă profit, dar problema vine când profiturile sunt uriașe, în raport cu realitatea, iar efortul nu este doar unul al statului sau al consumatorilor(…)Cei care fac profituri uriașe, să fie parte din acest efort. O supraimpozitare înseamnă mai mulți bani folosiți pentru consumatori”, a precizat purtătorul de cuvânt al PNL.

Noile măsuri ar urma să intre în vigoare de la 1 septembrie.

Ne-am fi dorit mai devreme să avem măsuri de genul, dar au fost săptămâni de lucru intense(…)Mai bine mai târziu decât niciodată, cel mai important e să traversăm această iarnă în condiții optime”, a adăugat liberalul.

CITEȘTE ȘI: Care este, de fapt, impactul bugetar al plafonării prețurilor la energie? Ce spune Virgil Popescu

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Here you will find 52645 more Info on that Topic: mainnews.ro/schema-de-plafonare-si-compensare-a-preturilor-la-energie-va-fi-modificata-stroe-o-supraimpozitare-inseamna-mai-multi-bani-folositi-pentru-consumatori/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *