Thursday, March 28, 2024
Jurnalism corect


Scandalul electoral din Sectorul 1, tranșat în justiție. Clotilde Armand și Dan Tudorache, așteptați la proces

By Robert Madaianu , in Justitie Stirile zilei , at 14 octombrie 2020 Etichete: , , ,

Clotilde Armand și Dan Tudorache sunt așteptați, miercuri, la Judecătoria Sectorului 1, unde au fost citați în procesul care vizează validarea alegerilor locale. Cei doi s-au acuzat reciproc de fraudă electorală iar instanța le-a dat un răgaz de două zile să aducă probe.

Luni, Judecătoria Sectorului 1 a amânat validarea alegerilor din Sectorul 1, pentru miercuri, 14 octombrie. Armand și Tudorache sunt citați în instanță, pentru a veni cu dovezi în cazul acuzațiilor de fraudă electorală din timpul alegerilor locale.

Dispune disjungerea cererii şi formarea unui nou dosar având ca obiect validare mandate consilieri locali. Amână judecarea cauzei şi acordă termen de judecată la data de 14.10.2020, ora 14.30, C24 Civil S II, Sala 315 pentru dosarul 31249/299/2020 al Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti. Amână judecarea cauzei şi acordă termen de judecată la data de 14.10.2020, ora 14.30, C24 Civil S II, Sala 315 pentru dosarul nou format privind validare consilieri locali. Pronunţată în cameră de consiliu, azi data de 12.10.2020”, potrivit Judecătoriei Sectorului 1.

Contactat de mainnews.ro, Dan Tudorache a declarat, atunci, că toate probele privind acuzațiile de fraudă electorală de la Sectorul 1 au fost prezentate în spațiul public și că le va pune la dispoziția judecătorilor.

Au fost prezentate toate probele, sunt publice, le-au văzut o țară întreagă. Mi-au cerut să vin cu probe, vin cu probe. O parte din ele le-am dus și continui să aduc ce mai aveam la dispoziție”, a declarat Dan Tudorache, pentru mainnews.ro.

În schimb, Clotilde Armand nu a răspuns solicitării mainnews.ro.

Clotilde Armand, noul primar

Armand a câștigat alegerile în sector cu 36.455 de voturi, fiind urmat de Daniel Tudorache cu 35.451 voturi.

Astfel, Clotilde Armand a obținut 40,95%, Daniel Tudorache a obținut 39,82%, iar Ioana Constantin 7,78%.

În consiliul local, PSD are 9 mandate, USR-PLUS – tot 9 , PNL are 6, iar PMP a obținut 3.

CITEȘTE ȘI: Tribunalul București a validat mandatul de primar al lui Nicușor Dan

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW