Friday, February 23, 2024
Jurnalism corect


Tribunalul București a validat mandatul de primar al lui Nicușor Dan

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 12 octombrie 2020 Etichete: , ,

Tribunalul București a validat mandatul de primar general al lui Nicușor Dan. Cel care a candidat pentru Primăria Capitalei susținut de PNL și USR-PLUS a câștigat alegerile locale, după ce a fost ales de 282.631 de bucureșteni.

Potrivit Codului Administrativ, „mandatul primarului declarat ales este validat în termen de 20 de zile de la data desfășurării alegerilor de către judecătoria în a cărei rază teritorială se află circumscripția electorală pentru care au avut loc alegeri, în procedură necontencioasă”.

Astfel, Tribunalul București a validat mandatul de primar general al Capitalei în numele lui Nicușor Dan.

Admite sesizarea. Validează mandatul de primar general al municipiului Bucureşti ales la alegerile autorităţilor administraţiei publice locale din data de 27 septembrie 2020 în persoana dlui. Dan Nicuşor Daniel. Prezenta încheiere se comunică de îndată prefectului şi secretarului general al municipiului Bucureşti cu obligaţia aducerii la cunoştinţa publică prin afişare la sediul unităţii administrativ teritoriale, în termen de cel mult 24 ore de la comunicare. Cu drept de apel pentru cei interesaţi în termen de 2 zile de la aducerea la cunoştinţa publică, cererea de apel urmând a fi depusă la tribunal. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţie prin mijlocirea grefei instanţei”, potrivit Tribunalului București.

Acesta urmează să își depună jurământul de învestire și să intre în exercițiul de drept al mandatului.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW