Thursday, September 29, 2022
Jurnalism corect


Scandal pe moțiunea de cenzură în plenul Parlamentului. Opoziția cere ca aceasta să se voteze luni, 7 octombrie

By Andreea Traicu , in Fara categorie , at 2 octombrie 2019 Etichete: , ,

Opoziția, prin deputatul liberal Raluca Turcan, a cerut în plenul Parlamentului, ca moțiunea de cenzură să se voteze luni, 7 octombrie. Asta după ce, miercuri dimineață, în ședința Birourilor Permanente, în care PSD are majoritate, s-a decis ca plenul să se reunească sâmbătă, 5 octombrie. 

Liderul PNL Ludovic Orban acuză PSD de șicane pentru ca moțiunea de cenzură să nu treacă la votul din parlament. Opoziția este deranjată de hotărârea Biroului Permanent potrivit căreia votul a fost stabilit în weekend, PSD mizând pe absenteismul senatorilor și deputaților. Chiar dacă Ludovic Orban a garantat că toți liberalii vor fi prezenți în plen, el a recunoscut că nu poate controla prezența celorlalte grupuri parlamentare.

Liderul PNL mizează că și cei doi deputați PSD care și-au dat astăzi demisia din partid – Cornel Itu și Horia Nasra- vor vota moțiunea opoziției.

Cele două variante prin care opoziția poate împiedica votul de sâmbătă sunt boicotarea ședinței de plen sau amânarea votului.

” Vom apela la toate pârghiile de care dispunem pentru ca toți cei care au semnat moțiunea să poată fi prezenți. În 30 de ani de parlamentarism, indiferent cine a fost la guvernare, nu a existat ca vreo moțiune să fie votată sâmbătă sau duminică. În cazul căderii Guvernului Grindeanu doar citirea a fost sâmbătă.

Eu pot să garantez că toți parlamentarii liberali vor fi prezenți. Vom discuta cu toți parlamentarii noștri, vom face calcule astfel încât să avem prezența. Nu lăsăm ca PSD să decidă când se va dezbate moțiunea de cenzură.

Nu este vorba doar despre PNL, este nevoie de colaborarea tuturor forțelor de opoziție și de parlamentari din PSD care să voteze moțiunea. Trebuie coordonată acțiunea a 7 formațiuni astfel încât aceasta să treacă. Niciun liberal nu va fi absent”, a declarat Ludovic Orban.

 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW