Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Scandal în USR după ce Dan Barna ar fi anunțat că la Primăria Sectorului 3 va fi susținut un candidat liberal/ Liderul formațiunii: Nu e bătută palma pe nimic deocamdată

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 22 iulie 2020 Etichete: ,

Liderul USR, Dan Barna, a declarat pentru mainnews.ro că nu s-a făcut niciun acord între Alianța USR-PLUS și PNL pentru a avea la Primăria Sectorului 3 candidat liberal, după ce în spațiul public au apărut informații conform cărora USR și PNL s-au înțeles pentru a susține un liberal la Primăria Sectorului 3, deși USR are deja candidat pentru această instituție.

Conform unor informații din spațiu public, Dan Barna ar fi spus în timpul unei întâlniri informale că Alianța USR PLUS și PNL s-au înțeles să aibă fiecare candidați la primărie în câte trei sectoare: la S1 și S2 să fie candidații USR PLUS, la Sectoarele 3 și 6 candidați PNL.

În urma acestor informații, senatoarea Florina Presadă spune că dacă Ludovic Orban și Dan Barna consideră că au un candidat mai bun la Primăria Sectorului 3 decât Ana Ciceală, „înseamnă că au înnebunit cu toții”.

„Citesc din presă faptul că Dan Barna a declarat că a terminat negocierile cu Ludovic Orban, iar candidatul pentru primăria sectorului 3 va fi de la PNL. Dacă Dan Barna și Ludovic Orban consideră că au un candidat mai bun ca Ana Ciceală, cea care s-a luptat cu Firea reușind să câștige atât de multe bătălii inegale, înseamnă că am înnebunit cu toții. Unde mai pui faptul că PNL nici nu și-a anunțat candidatul, iar la ce transferuri de marcă au făcut via PSD, începe chiar să-mi fie teamă. Ca membru în biroul municipal al USR București, este prima oară când aflu de acest scenariu pe care îl găsesc inadmisibil”, a scris Florina Presadă pe pagina sa de Facebook.

La rândul său, candidatul USR PLUS la Primăria Sectorului 3, Ana Ciceală, a scris că își dorește ca Opoziția să aibă candidați comuni în București, însă cei mai buni candidați, nu „produsul netransparent al unui algoritm politic”.

„Înțeleg că ar exista un articol de presă care spune că USR și PLUS ar avea un acord cu PNL pentru susținerea unui candidat liberal la Sectorul 3. Nu știu ce a declarat Dan Barna, nu știu ce au înțeles jurnaliștii, dar pot să vă asigur că la Sectorul 3 nu există absolut niciun acord. Nici măcar de principiu.

Oricum, nu mă interesează și nu particip la negocieri sau discuții de culise. Îmi doresc ca Opoziția să aibă candidați comuni în București. Dar să fie cei mai buni candidați, nu produsul netransparent al unui algoritm politic. Nu vom învinge nici PSD-ul și nici pe Negoiță cu jocuri de culise. Îi vom învinge cu oameni care știu administrație și care aduc voturi”, scrie Ciceală.

Contactat de mainnews.ro, Dan Barna a declarat că nu există un acord pentru nimic.

„Este unul dintre scenariile de pe masa în care Sectorul 3 ar putea să redevină PNL. Nu e bătută palma pe nimic deocamdată”.

Inquam Photos/ George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *