Tuesday, May 21, 2024
Jurnalism corect


Șase români de pe nava Diamond Princess vor veni în România. Raed Arafat: Nu sunt infectați, nu prezintă simptome de coronavirus

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 21 februarie 2020 Etichete: , , ,

Cei șase români blocați pe nava Diamond Princess vor reveni, în cursul nopții, în România, anunță fondatorul SMURD, Raed Arafat. Alți nouă români, membri ai echipajului, vor rămâne în continuare în carantină, în portul Yokohama.

„Procedura cu cei din Japonia este simplă. Astăzi vor fi aduși de forțele aeriene italiene din Japonia spre Germania. Vor fi preluați de un avion al Forțelor Aeriene Române, la bordul căruia se află un echipaj medical SMURD și un echipaj de la Ministerul Apărării Naționale. În avion, vor fi băgați în două încăperi cu presiune negativă. La sosire, vor fi preluați de ISU într-o mașină special pregătită și însoțiți de echipa medicală la centrul de carantină”, a explicat Raed Arafat.

Arafat anunță că cei șase români nu sunt infectați cu noul virus ucigaș din China și nu sunt suspecți.

„Li s-au făcut analizele, sunt negative. Dacă devin pozitive în timpul de 14 zile îi vom transporta la spital. Dacă rămân negative, după 14 zile se testează și pleacă acasă. Vor fi aduși în cursul nopții, însă nu știu ora exactă”, a mai precizat Arafat.

Uniunea Europeană a cofinanțat repatrierea europenilor de pe Diamond Princess

Uniunea Europeană a anunțat, pe 19 februarie, că va cofinanța repatrierea cetățenilor statelor membre aflați la bordul navei Diamond Princess, plasat în carantină în Japonia din cauza coronavirusului. Pe vasul de croazieră se aflăm 17 români, 15 membri ai echipajului și doi pasageri, dintre care doi au fost infectați cu virusul ucigaș și transportați la spitalul din Japonia.

„Uniunea Europeană cofinanţează repatrierea cetăţenilor UE aflaţi la bordul vasului de croazieră Diamond Princess, ancorat în portul japonez Yokohama, prin intermediul zborurilor efectuate de Italia în cadrul Mecanismului UE de Protecţie Civilă”, a anunţat Comisia Europeană.

După ce vor ajunge în Europa, pasagerii vor fi plasați pentru o perioadă în carantină, organizată și monitorizată de fiecare stat membru.

Doi români au fost infectați cu virusul ucigaș

Un al doilea român care se află pe nava de croazieră Diamond Princess a fost infectat cu noul coronavirus. La bordul vasului au fost diagnosticate peste 540 de persoane care au contactat epidemia virală.

„Ambasada României la Tokyo a fost notificată de către MAE nipon cu privire la confirmarea unui al doilea caz de infectare cu coronavirus a unui cetățean român, membru al echipajului de pe vasul de croazieră Diamond Princess„, transmite MAE.

Primul român care a fost diagnosticat cu coronavirus și care a fost internat într-un spital din Japonia a transmis misiunii diplomatice române că se simte bine și nu manifestă simptome.

Inquam Photos / George Calin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW