Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Şapte persoane din echipa care a fost în misiune umanitară în Republica Moldova, infectate cu coronavirus

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 17 mai 2020 Etichete: ,

Șapte persoane, între care patru cadre medicale, din echipa care s-a aflat în misiunea umanitară în Republica Moldova au fost infectate cu coronavirus, toate fiind asimptomatice. Premierul României, Ludovic Orban, a declarat că regretă că acestea s-au îmbolnăvit însă are „convingerea că ceea ce au făcut contează enorm pentru România”.

Conform reprezentanților Ministerului Sănătății, șapte persoane din echipa medicală care a fost în Republica Moldova au fost infectate cu Covid-19.

Din cele 7 persoane infectate, patru sunt cadre medicale (3 medici şi o asistentă medicală). Toate persoanele sunt asimptomatice, cu stare generală bună şi tratare în ţară, a arătat sursa citată, conform News.ro.

Întrebat despre acest subiect, Ludovic Orban a declarat că regretă că aceștia s-au infectat.

„Îmi pare rău că s-au infectat, apreciez misiunea efectuată în regim de voluntariat. Le doresc sănătate, regret că s-au infectat, dar am convingerea că ceea ce au făcut contează enorm pentru România”, a spus el.

Echipa de medici militari și cei din SMURD și-au încheiat, sâmbătă, misiunea umanitară la care au participat în ultimele două săptămâni în Republica Moldova, în contextul pandemiei de Covid-19. Medicii au fost așteptați la aeroport de către premierul României, Ludovic Orban și ministrul Apărării, Nicolae Ciucă.

„ Vă mulțumesc pentru efortul pe care l-ați depus, pentru riscurile la care v-ați expus, și pentru faptul că ați făcut un lucru extrem de bun pentru frații noștri de peste Prut. Vă mulțumim, vă suntem recunoscători și sunt convins că vom fi alături să vă urăm succes și în alte misiuni de felul acesta, vă doresc multă sănătate”, le-a transmis premierul.

O echipă formată din 42 de medici și asistenți medicali din cadrul Ministerului Apărării Naționale și a Ministerului Sănătății a plecat în Republica Moldova, pe 30 aprilie, pentru a ajuta sistemul medical de acolo să lupte împotriva pandemiei de coronavirus.

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More on that Topic: mainnews.ro/sapte-persoane-din-echipa-care-a-fost-in-misiune-umanitara-in-republica-moldova-infectate-cu-coronavirus/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *