Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Premierul Nicolae Ciucă spune că „deciziile CCR se vor executa” / Rafila: Legea prevede în continuare purtarea măștii în spațiile închise

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 16 februarie 2022

Premierul Nicolae Ciucă a declarat miercuri, 16 februarie, la începutul ședinței de guvern, că „deciziile CCR se execută”, în contextul în care Curtea Constituțională a României a decis în unanimitate că ordonanța de urgență prin care a fost adoptată obligativitatea măștii de protecție contravine legii fundamentale.

Şeful Executivului a făcut apel la populaţie să se protejeze în continuare.

„Avem în acest moment comunicatul şi trebuie să aşteptăm motivarea şi publicarea deciziei, motiv pentru care, formal, prevederile sunt în vigoare (…) Ţinând cont de condiţiile în care indicii de infectare, rata de infectare se menţine la un nivel ridicat, personal, fac apel la populaţie pentru a ne proteja în continuare de tot ceea ce înseamnă pericolul infectării. El se găseşte îm contoinuare la un nivel de risc ridicat”, a afirmat prim-ministrul.

La rândul său, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a punctat că legea prevede, în continuare, purtarea măștii de protecție în spațiile închise.

„În momentul în care a fost făcută publică, sigur că am analizat legislația existentă și trebuie să spunem foarte clar că legea 55 prevede utilizarea în continuare a măștii în toate spațiile interioare, în mijloacele de transport în comun sau în piețele care sunt închise sau acoperite”, a menționat ministrul social-democrat.

CCR a decis marți, 15 februarie, că purtarea măştii în aer liber este neconstituţională.

Foto: Octav Ganea/ Inquam Photos

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Here you can find 37024 additional Information to that Topic: mainnews.ro/premierul-nicolae-ciuca-spune-ca-deciziile-ccr-se-vor-executa-rafila-legea-prevede-in-continuare-purtarea-mastii-in-spatiile-inchise/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *