Wednesday, September 28, 2022
Jurnalism corect


Şapte persoane au fost arestate în dosarul privind aparatura medicală supraevaluată de la spitale COVID din Braşov şi Harghita

By Andreea Traicu , in Justitie Stirile zilei , at 5 decembrie 2020 Etichete: , , , ,

Judecătorii de la Tribunalul Braşov au decis arestarea a şapte persoane implicate în dosarul privind achiziţia de aparatură medicală supraevaluată de la mai multe spitale COVID din ţară. Astfel, au fost arestaţi : Ramona Ionescu, la data faptei manager al Spitalului de Boli Infecțioase Brașov, Lukacs Antal, manager al Spitalului Municipal Odorheiu Secuiesc, Balint Eniko, referent la Serviciul Achiziții Publice în cadrul spitalului Spitalului Municipal Odorheiu Secuiesc, Kadas Iluna Marius Andrei, la data faptelor consilier județean și președinte al comisiei pentru sănătate, protecția copilului și a persoanelor adulte în cadrul Consiliului Județean Brașov; președinte al Consiliului de Administrație al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Brașov, Popa Marius Cristian, consilier local în municipiul Săcele, Emanoil Mirică, ofițer de poliție în cadrul Brigăzii de Operațiuni Speciale Brașov şi un om de afaceri. De asemenea, judecătorii au decis să interzică firmei Chantel Sante SRL să facă achiziţii cu produse medicale.

Acuzaţiile DNA

„Cauza are ca obiect presupusa atribuire frauduloasă, de către persoane din conducerea unor spitale din județele Brașov și Harghita, a unor contracte prin care unitățile respective ar fi achiziționat echipamente și produse medicale supraevaluate, dintre care unele nu îndeplineau condițiile de conformitate, iar altele nici nu erau necesare.
Pentru atribuirea contractelor preferențiale plătite din bani publici, spitalele în cauză ar fi organizat proceduri formale prin care să fie desemnată câștigătoare o anumită firmă.
În schimb, persoane din conducerea spitalelor și/sau persoane cu ascendent și influență asupra acestora ar fi primit sume de bani de la reprezentantul legal al firmei respective”, informează DNA.

Prejudiciul în dauna spitalelor este estimat la  1.669.234 lei.

Citeşte şi Cine sunt persoanele reținute de DNA în dosarul echipamentelor medicale supraevaluate / Cum ar fi procedat inculpații

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW