Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Șapte cetăţeni din Sri Lanka și Pakistan au încercat să treacă ilegal frontiera, în portbagajul unui autoturism

By Florea Eva , in Stirile zilei , at 4 martie 2024 Etichete:

În data de 2 martie, polițiștii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, din județul Arad, au descoperit șapte cetățeni din Sri Lanka și Pakistan ascunși într-un autoturism condus de un român.

Potrivit autorităților, șapte cetăţeni din Sri Lanka și Pakistan au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, cu scopul de a ajunge în ţări din vestul Europei.

„În data de 02.03.2024, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român în vârstă de 22 de ani. Tânărul conducea un autoturism înmatriculat în România şi se deplasa pe ruta România – Slovenia”, transmite Poliția de frontieră.

În urma unui control al mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au descoperit șapte cetățeni străini în portbagajul autoturismului.

Aceștia au fost escortați la sediul sectorului poliției de frontieră pentru cercetări.

Verificările ulterioare au arătat că acești cetățeni, cu vârste cuprinse între 21 și 49 de ani, sunt din Sri Lanka și Pakistan și au intrat legal în România.

Având în vedere aspectele constatate, poliţiştii de frontieră au demarat cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru șofer și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii depistați ascunși în mijlocul de transport, urmând ca, la finalizarea acestora, să fie dispuse măsurile legale care se impun.

 

Foto: Poliția de frontieră

 

Comentarii