Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Sabrina Voinea a câștigat singura medalie a României la Campionatele Europene de gimnastică


România a marcat un succes notabil la gimnastică, chiar în prima zi de Paști. Sabrina Mânecă-Voinea a cucerit medalia de bronz în cadrul Campionatelor Europene de gimnastică artistică din Turcia. După o perioadă în care echipa României de gimnastică nu a mai reușit să înregistreze victorii la competițiile internaționale, rezultatul Sabrinei a fost remarcat de Comitetul Olimpic și Sportiv Român. 

Sabrina a reușit să impresioneze la sol prin complexitatea exercițiilor și a primit nota  13.566. Adolescenta, în vârstă de 15 ani, a fost cea mai tânără participantă în competiție și a fost antrenată chiar de mama sa, Camelia Voinea,  multiplă campioană olimpică, mondială și europeană la gimnastică.

Sabrina Voinea a fost debutantă la un Campionat European de senioare. Recent, ea a câștigat medalia de  aur  la Cupa Mondială de la Doha în două probe, bârnă și sol.  În acceași competiție,  în finala de la paralele băieți, Andrei Muntean s-a clasat pe 4, cu 14.400. De asemenea, în finala de la bârnă, Amelia Ghigoarță a ocupat locul 6, iar la sărituri masculin, Gabriel Burtănete s-a clasat  pe  locul 4. Astfel, România se califică la Campionatul Mondial de Gimnastică , programat în perioada octombrie-noiembrie 2023. Delegaţia României se va întoarce acasă, astăzi, 17 aprilie, transmite Federația Română de Gimnastică. 

Sursă foto: Federația Română de Gimnastică

Comentarii