Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Primăria Capitalei continuă exproprierile pentru realizarea Prelungirii Ghencea

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 19 iulie 2022

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a anunțat marți, 19 iulie, că au fost alocate încă 23 de milioane lei pentru continuarea procedurilor de expropriere pentru realizarea obiectivului de investiții Prelungirea Ghencea.

Este vorba despre exproprierile pe tronsonul cuprins între str. Valea Oltului și str. Mărăcineni. 13 milioane lei au fost alocate din creditul BRD, iar 10 milioane lei din bugetul local.

„Banii vor fi consemnați în conturile cu afectațiune specială, iar după expirarea termenului legal de 45 de zile voi emite dispoziția privind decizia de expropriere.

În ceea ce privește exproprierile pe tronsonul str. Râul Doamnei – str. Valea Oltului, reamintesc că banii au fost consemnați la sfârșitul lunii iunie. Este vorba despre 31,5 milioane lei, dintre care 22 milioane lei din creditul BRD și 9,5 milioane lei din bugetul local. Pe acest tronson, demolările vor începe în luna august, când expiră cele 45 de zile pentru confirmarea primirii notificărilor”, a precizat edilul general.

Amintim că, șa jumătatea lunii martie, Consiliul General al Capitalei a aprobat proiectul de hotărâre privind exproprierile necesare modernizării bulevardului Prelungirea Ghencea.

Ce prevede proiectul

Primăria Capitalei a semnat cu Trustul de Clădiri Metropolitane și contractul pentru obiectivul de „Penetraţie Prelungirea Ghencea – Domneşti şi Supralărgire Bulevardul Ghencea”. Valoarea investiţiei este de 564 milioane lei cu TVA.

Lucrările au debutat pe 9 septembrie 2019 și ar fi trebuit finalizate în 2 ani. Cu toate acestea, stadiul lucrărilor este incipient, fiind atacat doar primul tronson dinspre strada Brasov spre strada Raul Doamnei.

Noua artera, care va avea aproximativ 6 km, va avea cale dubla de tramvai, două benzi de circulație pe sens, pistă de biciclete cu dublu sens, trotuare si spatii verzi intre acestea si partea carosabila.

Totodată, se va mai realiza si un nod intermodal (tramvai 41, autobuze si microbuze ale liniilor preorășenești) precum si o parcare de tip park&Ride cu o capacitate de 300 de locuri, ce poate fi extinsa, ulterior, pana la 500 de locuri.

Proiectul începe pe Bulevardul Ghencea, de la Terminalul Tramvaiului 41, traversează intersecția cu strada Brașov, se continua cu Prelungirea Ghencea, se intersectează cu principalele străzi și se termina la intersecția cu Centura Municipiului București, într-un nod intermodal.

Toate intersecțiile cu drumurile laterale vor fi reamenajate, iar cele cu străzile Brașov, Valea Oltului si Raul Doamnei vor fi semaforizate.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *