Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Rusia susține că a primit deja solicitări pentru un miliard de doze de vaccin anti-Covid

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 11 august 2020 Etichete: , ,

Imediat după ce Vladimir Putin a anunțat  aprobarea folosirii primului vaccin anti-Covid din lume, Rusia a anunțat că a primit deja solicitări din partea a 20 de țări pentru peste un miliard de doze de ser. Vaccinul a primit denumirea de la oficiali de „Sputnik-V”.

„Există interes considerabil din străinătate pentru vaccinul rusesc dezvoltat de Institutul Gamaleya. Am primit deja aplicații preliminare pentru peste un miliard de doze din partea a 20 de țări. Împreună cu partenerii noștri străini, suntem pregătiți să producem peste 500 de milioane de doze de vaccin pe an, în cinci țări, iar planul este de a crește capacitatea producției și mai mult(…)Până acum, țări din America Latină, Orientul Mijlociu și Asia au arătat cel mai mare interes pentru vaccin. Suntem pregătiți să finalizăm un număr de contracte pentru achiziționarea lui”, a spus șeful fondului de investiții din Rusia, Kirill Dmitriev, marți, relatează CNN..

Conform sursei citate, încă nu a fost verificată siguranța și eficiența serului. Dmitriev a precizat că aceste teste vor avea loc în afara Rusiei.

„Am ajuns deja la acorduri cu Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudită și un număr de alte țări, pentru ca vaccinul să treacă prin testele relevante”, a mai spus oficialul rus.

De menționat faptul că Rusia nu a făcut publice rezultatele științifice ale testelor clinice pentru vaccin.

sursa foto: Inquam Photos / Alexandru Prepel

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *