Tuesday, February 20, 2024
Jurnalism corect


Rusia spune că nu va face concesii în fața SUA, la discuțiile privind situația de la granița Ucrainei

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 9 ianuarie 2022

Rusia a transmis duminică, 9 ianuarie, că nu va face nicio concesie în fața Statelor Unite ale Americii (SUA), la discuțiile care vor avea loc săptămâna aceasta privind criza din Ucraina. SUA au cerut „garanții de securitate occidentale”, dar Rusia susține acum că nu va ceda în fața țării conduse de Joe Biden. În plus, un înalt oficial rus a punctat „că există riscul ca discuțiile să se încheie rapid”.

Discuțiile sunt programate să aibă loc la Geneva, Bruxelles și Viena. Ministrul adjunct de externe Serghei Ryabkov a declarat că este foarte posibil ca demersul să se încheie brusc, după o singură întâlnire, potrivit agenției de știri RIA, deținută de statul rus.

„Nu pot exclude nimic, acesta este un scenariu cu totul posibil și americanii… nu ar trebui să-și facă iluzii în privința asta. Bineînțeles, nu vom face nicio concesie sub presiune”, a declarat oficialul rus.

Ryabkov, care de altfel va conduce delegaţia rusă la Geneva, a mai declarat că Moscova nu este foarte optimistă în privinţa discuţiilor.

Comentariile sale sugerează că Moscova nu este dispusă să facă niciun compromis, în cel mai tensionat punct al relațiilor dintre SUA și Rusia de la Războiul Rece, conform Reuters.

Zeci de mii de trupe rusești sunt desfășurate în apropierea graniței cu Ucraina. Washingtonul și Kievul spun că ar putea fi o nouă invazie, la opt ani după ce Rusia a anexat peninsula Crimeea.

Rusia neagă acuzațiile că ar plănui o invazie și susține că doar „răspunde la ceea ce numește comportament agresiv și provocator” din partea alianței militare NATO și a Ucrainei, fostă țară sovietică, ce s-a îndreptat spre Occident și aspiră să se alăture NATO.

Foto: Pixabay

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW