Tuesday, April 16, 2024
Jurnalism corect


Rusia expulzează un diplomat român / MAE: Reacție la declararea persona non grata a domnului Grishaev

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 11 mai 2021

Federația Rusă a expulzat marți un diplomat român, ca răspuns la decizia Ministerului Afacerilor Externe de a-l declara persona non grata pe adjunctul atașatului militar din cadrul Ambasadei Federației Ruse de la București.

Pe 11 mai, ambasadorul român Christian Istrate a fost invitat la Ministerul Rus de Externe, unde i s-a înmânat o notă din partea ministerului prin care căpitanul G. Iliescu, atașat adjunct al apărării la Ambasada României, este declarat persoana non grata”, se arată într-un comunicat al MAE rus, citat de agenția TASS.

Adjunctul atașatului militar din cadrul Ambasadei României de la Moscova are la dispoziție 72 de ore pentru a părăsi țara.

MAE a confirmat decizia Rusiei și amintește că expulzarea lui Alexey Grishaev a avut la bază acțiunile și activitățile acestuia, ce au contravenit prevederilor Convenției de la Viena privind relațiile diplomatice din 1961.

Ministerul Afacerilor Externe confirmă că Federaţia Rusă a declarat persona non grata pe adjunctul atașatului militar din cadrul Ambasadei României în Federaţia Rusă, în reacţie la declararea persona non grata de către România, la 26 aprilie 2021, a domnului Alexey Grishaev, adjunctul ataşatului militar din Ambasada Federaţiei Ruse la Bucureşti”, a transmis MAE.

CITEȘTE ȘI: Reacția oficialilor ruși, după ce adjunctul atașatului militar a fost declarat persona non grata: Decizia este fără îndoială neprietenoasă

Alexey Grishaev, expulzat din România

Ministerul Afacerilor Externe l-a declarat luni persona non grata pe Alexey Grishaev, adjunct al atașatului militar în cadrul Ambasadei Federației Ruse la București.

„Ministerul Afacerilor Externe informează că autoritățile române au decis declararea persona non grata pe teritoriul României a domnului Alexey Grishaev, adjunct al atașatului militar în cadrul Ambasadei Federației Ruse la București, având în vedere că activitățile și acțiunile sale contravin prevederilor Convenției de la Viena privind relațiile diplomatice din 1961”, se arată în comunicatul transmis de diplomația română.

Alexey Grishaev se afla la post în România din septembrie 2018.

Decizia i-a fost comunicată de ministrul afacerilor externe, Bogdan Aurescu, lui Valery Kuzmin ambasadorul Federației Ruse la București.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW