Monday, June 24, 2024
Jurnalism corect


Reacția oficialilor ruși, după ce adjunctul atașatului militar a fost declarat persona non grata: Decizia este fără îndoială neprietenoasă

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 26 aprilie 2021

Reprezentanții Federației Ruse au reacționat, după ce Ministerul Afacerilor Externe l-a declarat persona non grata pe Alexey Grishaev, adjunct al atașatului militar în cadrul Ambasadei Federației Ruse la București. Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a declarat că ambasadorul român la Moscova este familiarizat cu procedura măsurilor reciproce, în timp ce ambasadorul Rusiei la București a spus că decizia MAE a fost una „neprietenoasă”.

Ambasadorul român în Rusia este familiarizat cu procedura măsurilor echivalente”, a spus Maria Zaharova, pentru agenția TASS.

Ambasadorul Federației Ruse la București, Valery Kuzmin, a afirmat că decizia MAE de a-l expulza pe Alexey Grishaev ar fi un gest „neprietenos” și amenință că Rusia poate lua măsuri similare.

Această decizie este fără îndoială una neprietenoasă și nu duce la îmbunătățirea relațiilor internaționale între Rusia și România(…)În acord cu Convenția de la Viena, autoritățile ruse își rezervă dreptul de a lua măsuri relevante ca răspuns”, a afirmat Valery Kuzmin, pentru TASS.

Alexey Grishaev, expulzat din România

Ministerul Afacerilor Externe l-a declarat luni persona non grata pe Alexey Grishaev, adjunct al atașatului militar în cadrul Ambasadei Federației Ruse la București.

„Ministerul Afacerilor Externe informează că autoritățile române au decis declararea persona non grata pe teritoriul României a domnului Alexey Grishaev, adjunct al atașatului militar în cadrul Ambasadei Federației Ruse la București, având în vedere că activitățile și acțiunile sale contravin prevederilor Convenției de la Viena privind relațiile diplomatice din 1961”, se arată în comunicatul transmis de diplomația română.

Alexey Grishaev se afla la post în România din septembrie 2018.

Decizia i-a fost comunicată de ministrul afacerilor externe, Bogdan Aurescu, lui Valery Kuzmin ambasadorul Federației Ruse la București.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW