Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Rusia, după expulzarea diplomaților acuzați de spionaj: Este un demers ostil împotriva ţării noastre

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 1 martie 2022

Rusia a reacționat dur, în noaptea de luni spre marți, la decizia Statelor Unite de a expulza 12 diplomați ruși sub acuzația de spionaj. Anatoli Antonov, ambasadorul Rusiei în Statele Unite, a catalogat decizia drept una „ostilă”.

„Este un demers ostil împotriva ţării noastre. Această acţiune a Washingtonului generează dezamăgire profundă şi o respingere absolută la Moscova. Administraţia SUA şi-a încălcat din nou obligaţiile privind asigurarea condiţiilor normale de funcţionare a misiunilor străine active la sediul Naţiunilor Unite. Diplomaţii ruşi au fost vizaţi de o nouă lovitură.

Acţiunile Washingtonului nu vizează nici ameliorarea situaţiei pe scena internaţională, nici menţinerea nivelului necesar al relaţiilor bilaterale între două mari puteri care au o responsabilitate mare pentru pacea şi pentru securitatea la nivel internaţional”, a subliniat Anatoli Antonov, citat de Le Figaor și preluat de Mediafax.

SUA au decis expulzarea a 12 diplomați ruși la Națiunile Unite, din cauza presupusei lor implicări în activități de spionaj, a anunțat purtătorul de cuvânt al misiunii SUA la ONU, Olivia Dalton.

„SUA au informat misiunea rusă că începem procesul de expulzare a 12 agenți de informații din misiunea rusă care au abuzat de privilegiile lor de ședere în SUA, angajându-se în activități de spionaj care pun în pericol securitatea noastră națională”, a transmis Olivia Dalton.

De cealaltă parte, ambasadorul Federației Ruse la ONU, Vassily Nebenzia, a transmis, citat de CNN, că explicația SUA legată de expulzări este „nesatisfăcătoare”.

Decizie survine în plină invazie a Rusiei în Ucraina, stat căruia SUA îi oferă sprijin militar și informativ pentru a rezista agresiunii.

Foto: Pixabay

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *