Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Moțiune de cenzură împotriva premierului Boris Johnson, în urma scandalului „partygate”

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 6 iunie 2022

Prim-ministrul Marii Britanii, Boris Johnson, va fi supus unui test al încrederii în rândul parlamentarilor britanici luni, 6 iunie, la moțiunea de cenzură depusă în urma scandalurilor legate de petrecerile ilegale organizate în timpul pandemiei de COVID-19, notează BBC.

Moțiunea de cenzură va fi dezbătută luni, începând cu ora 20, și este nevoie de cel puțin 180 de voturi din tabăra conservatorilor pentru ca prim-ministrul Johnson să își piardă mandatul.

Deși 54 de parlamentari din partidul lui Boris Johnson au depus moțiunea, majoritatea membrilor guvernului britanic (16 din 22 de membri) și-a anunțat public susținerea pentru liderul Partidului Conservator.

Printre motivele invocate de echipa lui Boris Johnson, într-un mesaj intern, pentru a respinge moțiunea, se numără războiul din Ucraina, modul în care Johnson a tratat pandemia de COVID din funcția de prim-ministru sau obiectivele acestuia de a reduce criminalitatea și taxele.

Liderul partidului de opoziție, laburistul Sir Keir Starmer, le-a cerut conservatorilor să „arate că sunt lideri” și să „renunțe” la Boris Johnson, întrucât „a pierdut” societatea britanică mințind publicul.

Boris Johnson a fost amendat cu 50 de lire sterline în luna aprilie, după ce a participat, în iunie 2020, în timpul izolării COVID, la o petrecere organizată cu ocazia zilei de naștere.

Prim-ministrul a spus, ulterior, că își asumă responsabilitatea și a refuzat să ia în considerare demisia.

Petrecerile organizate în pandemie de membrii Guvernului, în Whitehall sau Downing Street, au creat scandalul „partygate”, în urma căruia poliția a dat peste 50 de amenzi.

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More here on that Topic: mainnews.ro/motiune-de-cenzura-impotriva-premierului-boris-johnson-in-urma-scandalului-partygate/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *