Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Rusia a anunțat retragerea trupelor masate la granița cu Ucraina

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 22 aprilie 2021

Ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a anunțat retragerea în bazele lor permanente, începând de vineri, a trupelor și tehnicii militare masate la granița cu Ucraina și în Crimeea, relatează Reuters și Ria Novosti. 

„Trupele şi-au demonstrat capacitatea de a asigura o apărare credibilă pentru ţară. De aceea am decis să încheiem activităţile de inspectare în districtele militare de sud şi de vest, frontaliere cu Ucraina”, a declarat ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu.

Klaus Iohannis a anunțat convocarea CSAT

Cu toate că Rusia a masat în ultimele săptămâni circa 100.000 de militari la granița cu Ucraina, președintele Klaus Iohannis a anunțat abia joi convocarea ședinței Consiliului Suprem de Apărare a Țării pentru săptămâna viitoare.

„Situația este îngrijorătoare. Au apărut tensiuni în regiunea Mării Negre, cu accent la zona graniței Ucrainei. Noi dăm informații altora, fiindcă avem servicii performante pe această zonă, am avut mai multe discuții cu ministrul Apărării și cu conducătorii de servicii. Ne preocupă foarte mult, suntem extrem de îngrijorați. Situația este una care trebuie evaluată diplomatic, militar și securitar extrem de atent. Voi convoca pe săptămâna viitoare o ședință a CSAT dedicată acestei zone de tensiune din Marea Neagră și acumulării de trupe pe granița de Est a Ucrainei. Vreau să îi asigur pe români că noi suntem pe fază”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

Sursa foto: Getty Images

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *