Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


România va primi 39,1 milioane euro din partea Comisiei Europene pentru a acoperi cheltuieli generate de criza refugiaților

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 1 august 2022

România va primi, până la sfârșitul lunii august, 39,1 milioane euro din partea Comisiei Europene (CE) pentru a acoperi cheltuieli generate de criza refugiaților, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Interne (MAI)

Luni, 1 august, au fost semnate de către MAI contractele de finanțare pentru suma de 39,1 milioane euro, din care 12,1 milioane euro aferente Fondului pentru Azil Migrație și Integrare (FAMI) și 27 milioane euro aferente Instrumentului de Sprijin pentru Managementul Frontierei și Politica de Vize (IMFV).

Scopul asistenței de urgență este acela de a acoperi efortul bugetar al Statelor Membre UE cele mai afectate de criza refugiaților din Ucraina.

Conform comunicatului de presă citat, CE a avut în vedere cheltuielile realizate de autoritățile publice pentru recepția cetățenilor ucraineni în condițiile Deciziei privind protecția temporară din 4 martie 2022 și pentru activitățile legate de controlul și facilitarea trecerii frontierei la frontierele externe relevante ale UE.

Alături de România, alte 4 state membre UE au primit fonduri externe nerambursabile în contextul crizei refugiaților din Ucraina, respectiv Ungaria, Polonia, Slovacia și Republica Cehă.

CITEȘTE ȘI: Copiii ucraineni ajunși în România vor fi monitorizați printr-o aplicație gestionată de Guvern / Firea: Ne-am implicat cu tot ce ne-a stat în puteri să le fim alături

Foto: Inquam Photos / Alex Nicodim

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW