Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


România nu recunoaște așa-numitele „alegeri prezidențiale” din Osetia de Sud / Poziția MAE

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 10 aprilie 2022

Ministerul de Externe a anunțat, duminică, 10 aprilie, că nu recunoaște așa-numitele „alegeri prezidențiale” din Osetia de Sud, teritoriu controlat încă din anul 2008 de separatiștii pro-ruși, și că le consideră lipsite de legitimitate.

Ministerul Afacerilor Externe reafirmă poziția principială a României privind sprijinul pentru soluționarea pe cale pașnică a conflictelor prelungite din Georgia, cu respectarea suveranității și integrității teritoriale a Georgiei, în cadrul granițelor sale recunoscute internațional”, se mai arată într-un comunicat transmis de MAE.

Osetia de Sud, teritoriul controlat de separatiștii pro-ruși încă din anul 2008, când Armata Rusiei a intervenit în Georgia, organizează, duminică, alegeri prezidențiale, în cadrul cărora Anatoly Bibilov, actualul lider al separatiștilor, este așteptat să câștige.

Pe 31 martie, Bibilov anunța că, la o zi după alegeri, va organiza un referendum pentru unificarea cu Federația Rusă, o mișcare despre care Kremlinul a spus că „o tratează cu respect”, potrivit Foreign Brief.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *