Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


România își încheie mandatul la președinția Consiliului UE/ Klaus Iohannis: A fost una foarte bună

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 20 iunie 2019 Etichete: , ,

România își încheie mandatul de șase luni la președinția Consiliul Uniunii Europene la data de 1 iulie 2019. Țara noastră a închis în acest interval 90 de doasare legislative, a finalizat zeci de negocieri politice și a marcat o mulțime de realizări notabile

Printre realizările cheie pe care România le-a atins amintim combaterea discriminării și finalizarea discuţiilor pe Directiva Gaze Naturale şi Directiva Copyright. Aceasta din urmă a reprezentat o prioritate pentru țara noastră. Oficialii români au reușit să înregistreze rezultate de două ori mai bune decât alte state membre UE.

Klaus Iohannis, despre președinția română la Consiliului UE/UPDATE

Klaus Iohannis a spus că președinția României la Consiliul Uniunii Europene a fost una foarte bună, amintind că românii de la Bruxelles își fac treaba foarte bine.

„Rezultatele pe care le-am obţinut sunt foarte bune. Între timp, toată lumea a conştientizat acest lucru. Avem, sigur, Summitul de la Sibiu, care a fost un succes recunoscut de toată lumea, dar avem şi rezultate foarte bune pe dosarele care au fost lucrate. Şi numărul foarte mare de dosare care au fost finalizate cu succes în Preşedinţia română arată că avem oameni foarte buni aici, la Bruxelles, care au reuşit să ducă aceste dosare până la finalizare. Este un lucru mai puţin aşteptat, dar cu atât mai mult putem spune că această Preşedinţie a fost una foarte bună.

Este un pas care a fost pornit la Summitul de la Sibiu, unde s-au stabilit principiile pe care vom merge când discutăm agenda strategică. Avem un draft pentru această agendă, un draft care se inspiră în puncte esenţiale din Declaraţia de la Sibiu şi cred că astăzi vom aproba o agendă care va fi foarte bună pentru următorul mandat şi vine cu chestiuni care au fost antamate la Sibiu”, a explicat şeful statului.

Realizările Comisiei UE sub mandatul României

În cele 6 luni de mandat, România a finalizat și a dezbătut următoarele subiecte de interes, conform Mediafax.

– Directiva privind transparenţa şi previzibilitatea condiţiilor de muncă – aceasta este importantă în îmbunătăţirea condiţiilor de muncă pentru toţi lucrătorii europeni şi oferă protecţie în faţa contractelor nelegale.

– Finalizarea negocierilor asupra Directivei privind protecţia lucrătorilor împotriva riscurilor legate de expunerea la agenţi cancerigeni sau mutageni la locul de muncă

– Măsuri de consolidare a Pieţei Interne, cum ar fi Directiva privind dublul standard al produselor alimentare

– Aprofundarea Pieţei Unice, în baza unei abordări care a vizat menţinerea integrităţii acesteia şi a celor patru libertăţi fundamentale aferente

– Regulamentul privind promovarea transparenţei pentru întreprinderile utilizatoare de servicii de intermediere online

– Regulamentul privind siguranţa generală a vehiculelor cu motor

– Regulamentul privind comercializarea şi utilizarea precursorilor de explozivi

– Directiva privind instrumentele şi procesele digitale în contextul dreptului societăţilor comerciale

– Directiva privind transformările, fuziunile şi divizările transfrontaliere

– Definitivarea pieţei unice digitale- obiectivul asumat a vizat contribuţia la valorificarea la maximum a potenţialului digital al Uniunii.

– Adoptarea de către Consiliul Afaceri Generale a Concluziilor privind extinderea şi procesul de stabilizare şi asociere.

România predă Finlandei președinția Consiliului Uniunii Europene. Țara noastră se va mai afla la președinția rotativă abia peste 14 ani.

sursa foto:  Facebook/Reprezentanța Comisiei Europene în România

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *