Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Florin Cîțu, după vizita în Kiev: Rusia trebuie să plătească pentru întregul plan de reconstrucție a Ucrainei

By Matthew Garvey , in Politic Război în Ucraina Stirile zilei , at 28 aprilie 2022

Florin Cîțu a scris joi, 28 aprilie, pe Facebook, la o zi după vizita în Ucraina, că Federația Rusă ar trebui să plătească pentru întregul plan de reconstrucție al țării afectată de invazia rusă. Președintele Senatului a publicat un clip video din timpul unui discurs susținut în localitatea Hostomel, unde a transmis că spiritul cetățenilor ucraineni va duce la câștigarea războiului. 

Rusia trebuie să plătească pentru întregul plan de reconstrucție a Ucrainei(…)Hostomel este locul unde se află Aeroportul Antonov, atacat chiar în dimineața zilei de 24 februarie și unde Rusia pregătea un desant”, a scris Florin Cîțu, pe Facebook, menționând că declarațiile au fost făcute în timpul vizitei în localitatea Hostomel.

Președintele Senatului a publicat și un clip video în care apare alături de preşedintele Radei Supreme din Ucraina, Ruslan Stefanciuk, şi preşedinţii parlamentelor din Macedonia de Nord şi Elveţia.

O experiență care mi-a deschis ochii(…)Am observat spiritul cetățenilor ucraineni care nu au renunțat. Știu că veți câștiga acest război împotriva agresiunii ruse. Sunt aici să reprezint cetățenii români, v-am ajutat cu refugiații și vom face mai multe(…)Trebuie să susținem sancțiunile aplicate Rusiei și înarmarea Ucrainei, dar trebuie să ne gândim și la următorul pas: reconstrucția Ucrainei”, a transmis Florin Cîțu, în timpul conferinței din localitatea Hostomel.

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, a făcut miercuri, 27 aprilie, o vizită în Ucraina şi s-a deplasat la Hostomel şi Irpin, a anunţat preşedintele Radei Supreme din Ucraina, Ruslan Stefanciuk. Alături de Florin Cîțu, au participat și preşedinţii parlamentelor din Macedonia de Nord şi Elveţia.

Cu o zi înainte, o altă delegație a României, formată din premierul Nicolae Ciucă, ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, și președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, s-a deplasat la Kiev, unde a avut o întâlnire cu președintele Volodymyr Zelenskiy și cu premierul Denys Smyhal.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *