Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


România, Franța și Germania vor lansa o platformă de sprijin internațional pentru Republica Moldova

By Vîrban Robert , in Război în Ucraina Republica Moldova Stirile zilei , at 21 martie 2022

România, Franța și Germania vor organiza, pe 5 aprilie, la Berlin, o conferință de sprijin pentru Republica Moldova, cu scopul creării unei Platforme de Sprijin (Moldova Support Platform), a anunțat luni, 21 martie, ministrul afacerilor externe, Bogdan Aurescu. 

Republica Moldova, unul dintre cele mai sărace state din Europa, situat lângă Ucraina, cu care are peste 1.200 km de frontieră, se confruntă în aceste zile cu cu mari probleme de gestionare a fluxului de refugiați. Conform datelor centralizate de Națiunile Unite, peste 365.000 de ucraineni s-au refugiat din calea războiului în Republica Moldova, iar valul ar putea fi abia la început.

În acest context, România, Franța și Germania vor crea o „Platformă de Sprijin” internațional.

„Pe fondul nevoii crescute de ajutor pentru Republic Moldova, România sprijină organizarea, pe 5 aprilie, la Berlin, împreună cu colegii noștri germani și francezi, a unei Conferințe de sprijin pentru Republica Moldova, cu scopul creării unei Platforme de Sprijin (“Moldova Support Platform”) și de a încuraja acordarea de mai mult ajutor acestei țări”, a declarat ministrul afacerilor externe, Bogdan Aurescu, înaintea reuniunii Consiliului Afaceri Externe.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *