Wednesday, April 24, 2024
Jurnalism corect


România a început exportul de gaze către Republica Moldova prin conducta Iași-Ungheni

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 3 decembrie 2022

România a început sâmbătă, 3 decembrie, exportul de gaze către Republica Moldova prin conducta Iaşi-Ungheni, a declarat Transgaz pentru Agerpres

„Astăzi (n.red. sâmbătă, 3 decembrie), la ora 13:00, a început transportul de gaze pe direcţia România – Republica Moldova. Sunt nominalizaţi 1.023.266 de metri cubi. Compresorul funcţionează normal”, au precizat oficialii companiei transportatoare de gaze.

Potrivit acestora, este pentru prima dată când se transportă gaze din România în Republica Moldova prin conducta Iaşi-Ungheni.

După cum Main News a scris aici, Gazprom va livra Republicii Moldova, în luna decembrie, un volum de gaze mai mic cu 56,5% decât cel agreat prin contract.

După ce separatiștii de la Tiraspol au redus semnificativ livrările de energie electrică către malul drept al Nistrului, pe fondul deciziei Ucrainei de a-și suspenda exporturile, Gazprom a anunțat reducerea volumelor de gaze naturale livrate Republicii Moldova, începând cu data de 28 noiembrie, ora 10:00.

Motivul invocat de Gazprom este legat de un presupus dezechilibru de tranzit prin Ucraina. Mai exact, reprezentanții gigantului rus susțin că volumul de gaze naturale furnizat la punctul de intrare în Ucraina este mai mare decât cel care ajunge în Republica Moldova.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW