Friday, July 5, 2024
Jurnalism corect


Rishi Sunak va fi următorul prim-ministru al Marii Britanii

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 24 octombrie 2022 Etichete: ,

Rishi Sunak va fi următorul președinte al Partidului Conservator din Marea Britanie și, implicit, noul premier al Regatului Unit, fiind singurul care a reușit să îndeplinească toate condițiile necesare candidaturii, notează BBC.

Luni, 24 octombrie, era ultima zi în care conservatorii se puteau înscrie în cursa pentru șefia partidului și, implicit, funcția de prim-ministru al Marii Britanii.

După ce Boris Johnson a anunțat duminică seară că se retrage din cursă, luni a venit rândul celuilalt contracandidat al lui Rishi Sunak, Penny Mordaunt, după ce nu a reușit să strângă voturile necesare candidaturii (a strâns aproximativ 90 din 100).

Astfel, Rishi Sunak va fi al doilea premier al Marii Britanii sub domnia Regelui Charles al II-lea, după Liz Truss.

Sunak a fost contracandidatul lui Liz Truss la alegerile organizate în vară, în contextul demisiei lui Boris Johnson, dar a pierdut în fața premierului cu cel mai scurt mandat din istoria Marii Britanii.

Cine este Rishi Sunak

Rishi Sunak, fost ministru de Finanțe, cotat cu a doua șansă, a dus economia britanică prin criza COVID-19. Născut din părinți imigranți, în Southampton, Sunak, în vârstă de 42 de ani, a studiat la Colegiul Winchester și la Universitățile Oxford și Stanford.

Este considerat drept unul dintre cei mai bogați parlamentari, după ani de zile în care a lucrat în companii precum Goldman Sachs, și este căsătorit cu fiica unui miliardar indian.

El a intrat în Parlamentul Marii Britanii în anul 2015, iar la referendumul pentru Brexit a votat în favoarea părăsirii UE, insistând pentru control în ceea ce privește imigrația.

Demisia din funcția de ministru al Finanțelor a contribuit la căderea Guvernului condus de Boris Johnson.

Sursă foto: Rishi Sunak / Facebook

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW