Thursday, April 18, 2024
Jurnalism corect


Revoltă în PNL din cauza pragului valoric al abuzului în serviciu. Deputat liberal: Cine își asumă eroarea uriașă

By Dragomir Georgiana , in Politic Stirile zilei , at 31 martie 2023 Etichete: , , , ,

Pragul valoric pentru dezincriminarea abuzului în serviciu a creat revoltă în PNL. Mai mulți reprezentanți ai acestei formațiuni politice se arată nemulțumiți deoarece nu s-ar fi discutat în nicio ședință de partid acceptarea sumei de 250 000 de lei.

Cristian Băcanu, deputat PNL, susține că senatorii PNL ar trebui să spună direct cine a propus acest prag și să explice conducerii partidului cum și-au sumat singuri această decizie care a stârnit controverse în rândul românilor.

„Punctual, cred că toți membrii Partidului Național Liberal trebuie să primească răspuns la următoarele întrebări:

1. Cine a luat decizia ca PNL să susțină un prag de 250.000 lei pentru abuzul în serviciu?

2. În ce for al partidului / în ce format s-a luat această decizie?

3. Cu cine din partid s-au consultat cei care au luat această decizie?

4. Cine își asumă în interiorul partidului, dar și public, eroarea uriașă de a impune acest vot privind abuzul în serviciu grupului de senatori PNL? Votul din Senat asupra abuzului în serviciu reprezintă o greșeală impardonabilă”, a transmis deputatul liberal, Cristian Băcanu.

După votul din Senat cu privire la acceptarea pragului  valoric de 250 000 de lei pentru ca abuzul în serviciu să fie infracțiune, mai multe voci din PNL, printre care și Rareș Bogdan, au transmis că este o decizie de „neacceptat” și acest lucru trebuie corectat de urgență în Camera Deputaților. Detalii puteți citi aici.

Ulterior, ministrul Justiției, Cătălin Predoiu,  a venit cu o altă propunere pentru pragul valoric al abuzului în serviciu, 9000 de lei. Aceasta urmează să fie dezbătută în Camera Deputaților.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW