Tuesday, April 16, 2024
Jurnalism corect


Rareș Bogdan, al treilea om din PNL, atac furibund la colegii de partid: OUG 13 este reinventată

By Ana Teșcan , in Politic Stirile zilei , at 30 martie 2023 Etichete: , ,

„Ieri a fost cea mai rușinoasă zi de când am intrat în nenorocita asta de politică, în urmă cu 4 ani. Nu credeam că voi trăi să văd cum OUG 13 este reinventată cu concursul propriului meu partid”, a transmis Rareș Bogdan, al treilea om din Partidul Național Liberal (PNL), joi, 30 martie, într-o postare pe Facebook. Atacul furibund al europarlamentarului vine la o zi după ce Senatul a adoptat un proiect de modificare a Codului Penal prin care a fost instituit un prag valoric pentru abuzul și neglijența în serviciu. Mai exact, dacă prejudiciul e mai mic de 250.000 de lei, faptele funcționarului public nu mai sunt considerate infracțiuni.

Amendamentul care prevede acest cuantum aparține PSD, PNL și UDMR și este cuprins în proiectul de lege de modificare a Codului Penal, adoptat de Senat cu 79 de voturi „pentru” și 25 „împotriva”Parlamentarii AUR s-au abţinut, în timp ce USR a votat „împotriva”.

„Culmea e că principalii promotori și inițiatori din cadrul Coaliției de Guvernare stau pitiți și tac ticălos. Unii au inițiat și au insistat pe inițiere, alții au tăcut maiestuos și de neînțeles, doar ca să fie linișteee!!!!! (…) Unii au scris, iar soldățeii de teracotă au executat. Răul a fost făcut. La Bruxelles s-au aprins beculețele roșii, din nou. Societatea Civilă și Presa au reacționat nervos și corect, înspăimântați pe bună dreptate. (…) Aștept in continuare să scoată capul de la cutie adevărații promotori și inițiatori, să își ceară scuze sau pur și simplu să își explice demersul”, a scris Rareș Bogdan pe Facebook.

Europarlamentarul a adăugat că nu este de acord nici cu pragul de 9.000 de lei, propus de Ministerul Justiției și susținut de liderii coaliției de guvernare. Detalii aici.

„Și încă ceva: pentru un om de rând, simplu, cu resurse modeste de existență, pragul de 9.000 lei este mare! Foarte mare. Nesimțit de mare. Adică abuzul care produce o pagubă de 8999 lei nu mai este abuz?”, a mai precizat liberalul.

În 2017, Curtea Constituțională stabilea că Parlamentul trebuie să modifice cuprinsul legii, în sensul că este necesară mențiunea cu privire la instituirea unui prag al pagubei și circumstanțierea vătămării produse prin comiterea faptei, elemente în funcție de care să se aprecieze incidența sau nu a legii penale.

„Faptul ca CCR se dovedeste încă o dată ticăloasă nu mai este o surpriza pentru nimeni. De două ori a anulat demersul tăierii pensiilor speciale în 2020, cu largul concurs al Avocatului Poporului, apoi a introdus obligativitatea unui prag la HOȚIE, un prag ce urmează a fi stabilit in Parlament. Tare! Excepțional. Ca la noi, la nimenea”, a conchis Rareș Bogdan.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW