Rețea uriașă de proxenetism, scoasă la iveală în Sectorul 2 al Capitalei / Clienții, doar cetățeni străini, aduși de taximetriști pe comision
Serviciul de Investigații Criminale Sector 2 a destructurat o rețea de proxenetism care opera într-o locație cu circuit închis din Capitală. Conform anchetatorilor, clienții erau doar cetățeni străini, aduși de taximetriști sau șoferi de ridesharing, care negociau prețul și primeau de la presupușii proxeneți o parte din suma plătită de clienți.
Polițiștii au făcut duminică, 4 august, 14 percheziții domiciliare în București și în județul Ilfov, iar 17 persoane pe care procurorii le acuză de proxenetism au fost săltate. Judecătoria Sectorului 2 București a dispus arestarea preventivă pentru patru dintre inculpați pentru 30 de zile, iar pentru ceilalți nouă a fost dispus control judiciar pentru 60 de zile. Procurorii au pus sub control judiciar alte trei persoane.
Potrivit procurorilor, cei 16 inculpați ar fi înlesnit practicarea prostituției de către mai multe femei, care întrețineau acte sexuale cu clienți, pentru sume cuprinse între 250 si 600 de lei. Din prețul plătit de clienți pentru serviciile prestate, jumătate le revenea proxeneților.
„S-a stabilit că 2 persoane de sex masculin ar fi coordonat întreaga activitate infracțională desfășurată în locația menționată, cei doi ar fi fost ajutați de o a treia persoană de sex masculin care ar fi asigurat paza în locație”, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2.
Locația din Sectorul 2 al Capitalei funcționa sub paravanul unui „salon de întreținere corporală”.
„Deși aparent, în locația menționată, activitatea era una care nu depășea sfera legalității, din probatoriu a rezultat că activitatea principală era de practicare a prostituției, activitatea legală reprezentând un paravan pentru relațiile sexuale desfășurate în această locație”, spun procurorii.
Clienții, toți cetățeni străini, erau aduși de taximetriști sau șoferi de ridesharing, care negociau prețul anterior cu aceștia. Odată ajunși la locație, clienții plăteau proxeneților prețul stabilit, iar suma care depășea prețul standard revenea șoferilor ca și comision.
„Clienții erau aduși în locație de către persoane care practică meseria de taximetrist/ șofer ridesharing sau din afara acestei meserii. Șoferii negociau anterior pretul cu clienții, intrau împreună cu clienții în locație, iar aici clienții plăteau proxeneților prețul, iar ceea ce depășea prețul standard stabilit pentru servicii, revenea șoferului sub forma de comision”, mai arată anchetatorii.
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Comentarii