Wednesday, May 1, 2024
Jurnalism corect


Restaurantele din Herăstrău se vor închide la ora 23, anunță primarul Sectorului 1

By Ana Teșcan , in Fara categorie , at 27 octombrie 2023

Toate restaurantele aflate în parcurile din Sectorul 1 vor fi obligate să își limiteze programul de funcționare până la ora 23:00, conform unei noi măsuri impuse prin autorizația de funcționare de către primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

„Toate restaurantele care funcționează în parcurile din Sectorul 1 vor avea programul de activitate până la ora 23.00. Da, ați auzit bine! După cum știți, am avut multe plângeri din cauza muzicii date la maxim în parcul Herăstrău de patronii unor așa-zise cluburi de fițe. Câțiva dintre acești afaceriști, care au sprijin politic tocmai în Guvernul României și plătesc chirie unor firme controlate din Panama, s-au crezut stăpâni pentru parcurile noastre. Pentru că au ignorat ani la rând nevoia de liniște a comunității locale, crezând că nu li se poate întâmpla nimic, o să-i oblig eu să respecte legea și bunul simț”, a scris edilul într-o postare pe Facebook.

Primarul a trimis o notă internă către Serviciul Autorizații de Funcționare și Servicii Publice din Primăria Sectorului 1, cerând ca toate autorizațiile de funcționare pentru unitățile comerciale cu activitate de restaurant în parcuri să stipuleze un program de funcționare care să se încadreze între orele 07:00 și 23:00.

De asemenea, în cazul autorizațiilor deja emise care depășesc acest orar, s-a solicitat o revizuire urgentă pentru a se conforma programului menționat anterior. De asemenea, se așteaptă ca funcționarii să nu mai elibereze autorizații de funcționare pentru unitățile comerciale și de prestări servicii aflate în interiorul parcurilor, dacă activitatea lor prezintă riscuri pentru sănătatea populației sau disconfort pentru comunitate, cauzate de zgomot, vibrații, praf, fum, gaze toxice sau iritante, și alte aspecte similare.

Foto: Inquam Photos / Adriana Neagoe

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW