Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Republica Moldova se retragerea din Adunarea Interparlamentară a CSI

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 15 mai 2023

Republica Moldova inițiat demersurile pentru retragerea din Adunarea Interparlamentară a Comunității Statelor Independente, a anunțat luni, 15 mai, președintele Parlamentului, Igor Grosu, potrivit ZDG.md.

„După mai multe discuții cu cetățenii, după discuții în cadrul fracțiunii parlamentare a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), după consultări cu președinta Maia Sandu și reprezentanții Guvernului anunț că am luat decizia de a iniția procedura de retragere a R. Moldova din Acordul privind Adunarea Interparlamentară a CSI. După 30 de ani a devenit foarte clar că aflarea R. Moldova în structurile CSI nu ne-a ajutat să rezolvăm conflictul transnistrean, nu ne-a ajutat să scoatem armata rusă de pe teritoriul R. Moldova, nu ne-a ferit de embargouri economice în cele mai complicate vremuri”, a declarat Igor Grosu.

Comunitatea Statelor Independente (CSI) a fost creată la 8 decembrie 1991 prin semnarea Acordului de constituire a Comunității Statelor Independente de către președinții, Federației Ruse, Belarusiei și Ucrainei.

Două din cele nouă țări care au format CSI-ul, Georgia și Ucraina, au părăsit organizația în 2009 și, respectiv, în 2018.

Sursa foto: Inquam Photos / Adel Al-Haddad

Comentarii