Tuesday, October 19, 2021
Jurnalism corect


Republica Moldova: Procurorul general suspendat, plasat în arest la domiciliu

By Diochetanu Andreea , in Republica Moldova Stirile zilei , at 9 octombrie 2021

Alexandr Stoianoglo, procurorul general suspendat din Republica Moldova, a fost plasat vineri, 8 octombrie, în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Magistrații de la Judecătoria Chișinău au admis parțial demersul procurorului anticorupție Victor Furtună, relatează Ziarul de Gardă.

Stoianoglo a susținut că decizia este ilegală și că procurorii nu au prezentat „probe concludente”.  La rândul său, Victor Furtună a replicată că demersul privind arestrul la domiciliu nu ar fi avut succes, dacă nu existau suficiente probe.

Context

Procurorul general al Republicii Moldova, Alexandr Stoianoglo, a fost reținut marți, 5 octombrie, pentru 72 de ore, fiind urmărit penal într-un deschis ca urmare a unei plângeri depuse de deputatul PAS Lilian Carp.

Mascații Serviciului de Informații și Securitate și Centrului Național Anticorupție au descins la sediul procuraturii chiar înainte ca Stoianoglo să susțină un brifieng de presă.

Ulterior, ministrul Justiției din Republica Moldova, Sergiu Litvinenco, a anunțat suspendarea lui Alexandr Stoianoglo și a adjuncților acestuia pe durata anchetei.

CITEȘTE MAI MULTE DETALII AICI – Mascații au descins la sediul Procuraturii din Republica Moldova. Procurorul general a fost reținut

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW