Thursday, April 18, 2024
Jurnalism corect


Republica Moldova: Fostul ministru Anca Boagiu, consultant pentru pregătirea aderării la UE

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 10 ianuarie 2024 Etichete: , ,

Anca Boagiu, fost ministru al Integrării Europene al României, s-a alăturat echipei Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale din Republica Moldova pentru a sprijini țara în pregătirile pentru viitoarele negocieri de aderare la Uniunea Europeană. Această decizie a fost anunțată de ministrul moldovean al Infrastructurii, Andrei Spânu, care a menționat, de asemenea, intenția ministerului de a atrage și alți consultanți din România.

„„Noi mobilizăm toate resursele şi pregătim echipa să fie gata de negocieri. Dar trebuie să spunem că şi România, şi Uniunea Europeană sunt alături de noi. În decembrie a început să lucreze un consultant finanţat de Delegaţia UE în R. Moldova. Un consultant din România, Anca Boagiu, care a stat în spatele procesului de negociere a României cu Uniunea Europeană. Anca Boagiu lucrează la Ministerul Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale ca să ne ajute să ne mişcăm pe aceste trei capitole. Împreună cu Anca facem planul de pregătire şi căutăm inclusiv alte persoane din România, care să vină să ne ajute”, a declarat ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu, într-un interviu pentru Vocea Basarabiei.

Anca Boagiu, în vârstă de 55 de ani și cu o bogată experiență în domeniul transporturilor și al integrării în Uniunea Europeană, se va dedica orientării Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR) în trei domenii esențiale ale procesului de aderare: transport, rețele transeuropene și dezvoltare regională.

Republica Moldova a primit aprobarea pentru a demara negocierile de aderare la Uniunea Europeană în decembrie 2023. În prezent, țara se află în procesul de evaluare a legislației naționale pentru a asigura conformitatea cu cadrul legal european. După finalizarea acestei etape, vor începe negocierile pe cele 35 de capitole.

foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW