Saturday, September 30, 2023
Jurnalism corect


Reprezentanții Spitalului Colentina transmit că afirmațiile lui Vlad Voiculescu, referitoare la raportarea deceselor cauzate de COVID, „nu au o bază reală”

By Andreea Traicu , in Stirile zilei , at 19 aprilie 2021 Etichete: ,

Reprezentanții Spitalului Colentina transmit că afirmațiile lui Vlad Voiculescu, referitoare la existenţa unor diferenţe între numărul real al deceselor cauzate de COVID și cel raportat, „nu au o bază reală”. Şi Ministerul Apărării Naţionale a transmis o precizare similară. Reacţiile vin după ce Vlad Voiculescu a declarat că la spitalul Colentina şi la unitatea ROL 2 din curtea spitalului Ana Aslan există diferențe între numărul real al deceselor și cel raportat.

„Având  în vedere informațiile vehiculate în spațiul public, privind modalitatea de raportare a numărului de decese provocate de COVID-19 și presupuse inadvertențe care ar fi fost constatate recent, considerăm necesar să facem următoarele precizări:

Spitalul Clinic Colentina funcționează ca spital suport COVID începând din data de 27.03.2020.

Toate decesele înregistrate de atunci și până în prezent, au fost raportate de către unitatea sanitară cu respectarea tuturor reglementărilor legale în vigoare, iar afirmațiile care pun la îndoială acest fapt nu au o bază reală.

Din data de 27.03.2020 și până în data de 19.04.2021 (ora 9.00), Spitalul Clinic Colentina a raportat în aplicația informatică Alerte MS un număr de 727 de decese ale unor pacienți COVID-19.

Totodată, în aplicația Corona Forms, până la data de 19.04.2021 (ora 14.00), au fost raportate în dinamică, conform metodologiei INSP, un număr de 731 de decese COVID-19.

Ambele raportări pot fi verificate și certificate cu ușurință de către autoritățile competente, diferența minimă dintre ele având drept cauză un factor strict obiectiv, respectiv ora diferită la care cele două raportări sunt făcute în cursul zilei”, transmite Spitalul Colentina.

MApN susține că centralizarea deceselor cauzate de COVID, înregistrate la unitatea amplasată în curtea Spitalului Ana Aslan, și raportarea lor s-au făcut respectând prevederile legale.

Citeşte şi MApN, după afirmațiile lui Vlad Voiculescu privind diferența de raportare a deceselor la spitalul ROL 2: Au fost centralizate și raportate în conformitate cu legea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Here you will find 59301 additional Info on that Topic: mainnews.ro/reprezentantii-spitalului-colentina-transmit-ca-afirmatiile-lui-vlad-voiculescu-referitoare-la-raportarea-deceselor-cauzate-de-covid-nu-au-o-baza-reala/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW